Naslovna > Tehnika > Pada interes sa dizelašima

Dizelaši

Pada interes sa dizelašima

Na važnijim evropskim tržištima primjetan je pad potražnje za automobilima sa dizel motorima. Kupci se sve više okreću ka hybridima i EV automobilima.

Zbog brutalnog laganja o emisiji štetnih plinova većina metropola je najavila apsolutnu zabranu vožnje automobila sa dizel motorima. A kako su baš takve sredine najvažnije proizvođačima automobila, jer se tamo plasira najviše proizvoda, ne ćudi podatak da je broj novih registrovanih vozila sa dizel motorom u osjetnom padu.
Statistike pokazuju da se sve više kupaca okreće ka automobilima sa hybridnom i EV tehnologijom.

 

Na nekim važnijim tržištima, kao što je ono u Velikoj Britaniji, učešće EV automobila probilo je brojku od 4% što je obećavajući pokazatelj.
Toyota više nije usamljena u ponudi Hybrida iako je i dalje uvjerljivi lider. S pojavom konkurencije povećao se i broj kupaca. Istine radi recimo da su i benzinski motori sa najmodernijom tehnologijom postali popularniji od dizelaša. Oni koji vode računa o svakom novčiću došli su do zaključka da su dizelaši samo povoljni u trenutku kada se izvuče pištolj na benzinskoj stanici dok su u svim ostalim segmentima eksploatacije drastično skuplji... 

Datum objave: 08/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook