Naslovna > Auto moto sport > Pages slavio u Španiji

Red Bull X Fighters

Pages slavio u Španiji

Tomas Pages je prošlosedmičnom pobjedom u Madridu i svoje ime upisao u istoriju takmičenja s obzirom da je prvi vozač koji je tri puta uzastopno slavio u Las Ventasu ...

Prošlosedmično takmičenje ostat će u najljepšem sjećanju francuskom FMX vozaču, Tomasu Pagesu, koji je treću godinu zaredom slavio u Madridu. Njemu je pobjeda u Španiji ukupno peta u karijeri, ali je važna zbog činjenice, što u preostale dvije utrke, Pages ima priliku da se bori za šampionski naslov zajedno sa Clintonom Moorom, koji je u Španiji zauzeo treće mjesto,  iza novozelanđanina Lewi Sherwooda.

 

Ignorisanje mogućnosti


Više od dvadeset hiljada gledalaca moglo je istinski uživati u izvedbama pobjednika. Pages je letio i do petnaest metara u visinu i više od trideset metera u dužinu. Izvodio je  najbolje i najteže trikove: „Volt“, „Special Flip“ i njegove prepoznatljive „Alley-oop Flair“ i  „Bike Flip“. Ove izvedbe su bile savršene pa pobjeda nije došla u pitanje nijednog trenutka, a nekadašnji šampion iz 2013. godine sada ima realne šanse da i ove godine osvoji titulu. Za nijansu lošiji od njega bio je drugoplasirani Lewi Sherwood,koji je u Španiji tražio svoju drugu pobjedu, a ukupno devetu u karijeri. Da je maksimalno motivisan novozelanđanin je pokazao pobjedom u polufinalu nad Clintonom Moorom, no u finalu nije imao dovoljno toga za raspoloženog Francuza. Recimo i to, da je domaći takmičar, Dany Torres rekord po broju startnih nastupa povisio na brojku od 22, ali je razočarao svoje mnogobrojne navijače, nakon ispadanje već u prvoj rundi. Zapažen nastup vrijedan pomena imao je Francuz Rinaldo, zauzevši na kraju četvrto mjesto, dok je Sheehan ostao na petom. Naredna utrka vozi se u septembru u Pretoriji, što je pretposlednja stanica ovogodišnjeg šampionata. U generalnom poretku vodeći je Clinton Moore sa 200 bodova, dok Tomas Pages ima 180 a Lewi Sherwood 160. Upravo njih trojica će se boriti za šampionski naslov ove godine, iako šanse imaju i drugi vozači, ali za takvo što bi im trebali ići u korist i drugi rezultati, a ne samo njihovi.


Rezultati takmičenja u Španiji:


1. Tom Pages (FRA)
2. Levi Sherwood (NZL)
3. Clinton Moore (AUS)
4. David Rinaldo (FRA)
5. Josh Sheehan (AUS)
6. Adam Jones (USA)
7. Taka Higashino (JPN)
8. Rob Adelberg (AUS)
9. Maikel Melero (ESP)
10. Javier Villegas (CHI)
11. Dany Torres (ESP)
12. Remi Bizouard (FRA)
 

Datum objave: 14/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook