Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Pale maske nove S-Klase?
FOTO GALERIJA (5)

Mercedes S klasa 2021.

Pale maske nove S-Klase?

Ekipa ruskog portala Kolesa otkriva kako bi mogao izgledati Mercedesov hibridni model S klase, čija se svjetska premijera očekuje tokom ove godine....

Špijunske fotografije testne vožnje maskiranog prototipa nove generacije S klase digitalno su obradili stručnjaci ruskog auto portala Kolesa kojima su javnosti dočarali kako bi mogao izgledati finalni model premium segmenta ovog njemačkog proizvođača čiji je dolazak na svjetsko tržište najavljen za 2021. godinu. Ovaj poznati ruski auto portal je poznat po izradi izuzetnih rendera koji jako vjerno prikazuju buduće modele i ako je kamuflaža na testnom vozilu oskudnija, renderi su preciziniji.

 

Opšte proporcije karoserije otkrivenog modela se ne razlikuju previše od aktuelne generacije, mada se prednji i zadnji krajevi izgledom znatno razlikovati od nje. Rešetka hladnjaka će biti malo veća i postavljena skoro vertikalno. Bočne strane vozila će biti jednostavnijeg dizajna od prethodnika, a najupečatljiviji detalj na njima će biti nove kvake na vratima koji će se po prvi put potpuno uvlačiti unutra. Ovakvo rješenje se već koristi na modelima Jaguara i Land Rovera. Na zadnjem dijelu vozila vertikalne svjetlosne grupe će biti zamijenjene horizontalnima povezanim okvirom u jednu skladnu cijelinu po ugledu na rješenje primjenjeno na BMW-ovoj seriji 7. Kao što i priliči jednoj S klasi, nova generacija će biti opremljena mnoštvom inteligentnih elektronskih sistema, naročito onih uvezanih sa autopilot modom. Što se tiče pogonskih jedinica može se očekivati nekoliko hibridnih varijanti, ali prema informacijama iz kompanije Mercedes Maybah varijanta će zadržati u opcionalnoj ponudi V12 agregat. Za performantne verzije može se očekivati plug-in osmocilindrični V hibridni pogon sa preko 800 KS, kao i S73 iz AMG-ja.

Datum objave: 02/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook