Naslovna > Automobili > Renault > Austral > Pametan, kvalitetan i prijatan na oko

Renault Austral

Pametan, kvalitetan i prijatan na oko

Novi model nastavlja da se otkriva, a danas svi zainteresovani mogu zaviriti u kabinu, od dizajna preko odabira materijala do kvaliteta izrade, sve je učinjeno kako bi budući vozači bili okruženi elegancijom i savremenošću...

Timovi dizajnera i inženjera marke Renault su željeli da stvore trenutni utisak kvaliteta, zbog toga su svi opipljivi dijelovi novog modela izrađeni od mekših i prijatnijih materijala. Velika pažnjaje posvećena i odabiru elegantnih ukrasnih elemenata koji već na prvi pogled potvrđuju njegov premium kvalitet. Francois FARION, voditelj Renaultovog Odjeljenja za dizajn boja i ukrasnih elemenata je rekao: „Željeli smo da po svaku cijenu postignemo zacrtani nivo kvaliteta. Zato nismo pristajali na kompromise u pogledu odabira materijala i kvaliteta izrade, što dokazuje i prirodna tekstura drveta u našem kultnom nivou opreme.”

 

 

 

 

 


Umjesto uobičajene obloge, gornji dio komandne table je presvučen postavljenom matiranom oblogom, vrlo mekanom na dodir. Komandnu tablu krasi i svjetlosna traka koja se proteže u okvire vrata doprinoseći tako opštem vizuelnom utisku. Kvalitetni materijali, kao što su npr. pravo drvo obrađeno japanskom tehnikom maki , dodatno naglašavaju privlačno uređenje unutrašnjosti. Drvena završna obrada se ističe prirodnom teksturom postignutom tehnikom utiskivanja više slojeva metalnih pigmenata u drvo uz pomoć tkanine. Na ovaj način je efikasno naglašen utisak strukture i teksture pravog drveta. Na kraju je tu i elegantni mat hromirani umetak koji nježno obuhvata vodoravnu liniju ventilacionog otvora. Po uzoru nakomandnu tablu, i gornji dijelovi obloga prednjih i zadnjih vrata su ispunjeni pjenom. Pri tome ih krase isti umetci i završna obrada kako bi svi putnici, nezavisno od toga gdje sijede, uživali u jednakom luksuznom stilu koji vlada unutrašnjošću. Spomenimo još i presvlake u kombinaciji tekstila (čija boja postupno bledi od crne prema svjetlosivoj) i vještačke kože zrnate teksture Synderm, koje vješto zaokružuju utisak elegancije. Na središnjoj konzoli se smjestio naslon za ruke sa poklopcem zrnaste teksture prijatne na dodir i mat hromiranim umetcima. Inspirisan svetom letilica i umeća izrade satova, dizajn naslona odražava preciznost u punom značenju te riječi. Kada se pomiče prema naprijed ili nazad, može se čuti mehanički zvuk nalik okretanju brojčanika na sefu, što samo dokazuje u kojoj merije posvećena pažnja baš svakom detalju.

Datum objave: 14/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook