Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Panda Clasic u salonima

Fiat

Panda Clasic u salonima

Jučer je zvanično započela prodaja širom Europe Fiatovog uspješnog modela koji će kupce pokušati privući, prije svega atraktivnom cijenom

Panda Clasic je marketinško ime nove generacije Pande koja je jučer zvanično startovala sa prodajom. Automobil je već dostupan u salonima u Italiji, Španiji, Francuskoj i Mađarskoj, a kako vrijeme  bude prolazilo broj zemalja će se povećavati. U ovom momentu, ne znamo kada će Panda Clasic doći u Bosnu i Hercegovinu. 

 

Ono što ovaj model čini zanimljivim je prilično širok izbor agregata. Panda Clasic se može opremiti sa 1.2-litarskim benzincem od 69 KS, 1.3 MultiJet 16v diezelašem od 75 KS, 1.2-litarskim  EasyPower (LPG/benzin)  sa 69 KS i 77 KS jakim 1.4-litarskim atmosferskimr (metan/benzin) agregatom. Panda Clasic ne nudi obilje opreme, ali ABS, EBD, podesivi upravljač, električni podizači prozora, centralno zaključavanje i radio zadovoljiće osnovne potrebe kupaca.  Možda će neki reći da je ovo premalo opreme za automobil sa godinom proizvodnje 2012, no u takvom razmišljanju će ih spriječiti cijena ovog automobila koji je dostupan (na pomenutim tržištima) za 7 900 eura sa 1.2-litarskim agregatom.  

Datum objave: 19/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook