Naslovna > Automobili > Fiat > Panda > Panda, srećan ti 40-ti rođendan!

Fiat Panda

Panda, srećan ti 40-ti rođendan!

Tokom 40 godina, Panda je uvijek bila, i još uvijek je, kraljica inteligentnih rješenja. Novi video koji slavi rođendan automobila donosi priču o svim tim rješenjima.

Vremenom, Panda je stekla reputaciju automobila za svaku priliku, na osnovu svoje prilagodljive i vrlo funkcionalne prirode, koja je čini pogodnom za najširi spektar upotreba i najrazličitije avanture. Kupci koji već 40 godina biraju Pandu iznova zbog kompaktnosti, prirode, dostupnosti, pristupačnosti i zabave to dobro znaju. Mnoštvo prednosti, sve upakovano u malu, pravougaonu kutiju. Da bi saznao više o stvaranju svih pametnih rješenja koja su postigla takav uspjeh u svoje tri generacije, Luka Napolitano (Luca Napolitano), šef brendova FIAT, Lancia i Abarth za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, otputovao je u Heritage Hub u Mirafjoriu, na razgovor s Robertom Đolitom (Roberto Giolito), direktorom odsjeka EMEA Heritage.

 

 

 

„U ovom videu zavirićemo malo u prošlost da bismo zajedno otkrili zašto je Panda postala poznata kao automobil sa „pametnim rješenjima,“ objašnjava Luka Napolitano. „Iz generacije u generaciju, ovaj FIAT-ov gradski automobil oduvijek je znao kako da zadivi svojim originalnim karakteristikama, zamišljenim i dizajniranim da ugode onom ko je u njemu, u idealnom balansu između forme i funkcije. Modularna sjedišta, zadnja vrata i ravan prtljažni prostor samo su neka od „pametnih rešenja“ koji su učinili Pandu tako upečatljivo uspešnom. Uspeh u svakom pogledu: FIAT Panda je najprodavaniji automobil na italijanskom tržištu i takmiči se sa modelom FIAT 500 u Evropi za vodeću ulogu u segmentu malih gradskih automobila. Često kažemo da je Panda funkcionalna ikona u našoj postavi, Fiatov najracionalniji, najpristupačniji i najviše narodni automobil, a sada razumijemo zašto.“

 

 

„Prostranost, kompaktnost, karakter, svestranost, priuštivost, zabava i funkcionalnost su osobine koje ljudi žele od svog auta. Panda ima sve to, i još više,“ kazao je Roberto Điolito (Roberto Giolito). Zato što je Panda arhetip, referentni model u smislu praktičnosti i slobode upotrebe. Samo porazmislite o enterijeru: „pun ničega“. To je prostor koji Vi ispunjavate kako Vi želite. Na primjer, briljantni otvoreni pretinac na kontrolnom panelu današnje Pande. Uprkos svojoj kompleksnosti iz dizajnerske perspektive, takođe je vrlo lak za upotrebu. A šta možemo reći o njegovim prozorima? Oni omogućavaju neometani pogled od 360 stepeni zahvaljujući još jednom „pametnom rješenju“: zadnjim svjetlima. Danas mnogo slušamo o autonomnoj vožnji, ali Panda nudi vanvremesnki „monitor za mrtav ugao“. Jedina razlika je to što je on analogan.“

 

 

Prelazeći dalje na današnja „pametna rješenja“, bitno je napomenuti da je Panda bila prvi gradski automobil sa sistemom kočenja u slučaju opasnosti, prvi sa „Cradle“ držačem za pametni telefon, sa „Waze“ navigacijom ugrađenom u Panda Uconnect aplikaciju, kako bi automobil bio još više orijentisan na društvene mreže i multimedije. Najnovija opcija je D-Fence paket koji je izradio Mopar, a pojavio se na tržištu prošlog maja, i sastoji se od filtera za putničku kabinu visokih performansi, čistača vazduha i UV lampi, za sanitizaciju unutrašnjosti vozila i eliminisanje do 99% bakterija*. A kako bismo mogli da zaboravimo da je Panda prvi mali gradski automobil koji je postao hotspot za mobilne uređaje, koristeći ugrađeni Wi-Fi kompanije Wind, kako bi se zagarantovala povezanost za sve putnike.

 

 

To je magija Pande –  savremeni automobil, koji održava korak sa modernim vremenom, iz generacije u generaciju. Automobil koji omogućava slobodu kretanja cijeloj porodici, koji nikad nije izgubio svoju želju da iznenadi, i koji je sada dostupan u verziji Panda Easy Hybrid, što ga čini najdostupnijim hibridnim vozilom na tržištu. I zaista, novi model nudi sve pogodnosti efikasnog, kompaktnog, laganog i pristupačnog hibridnog pogonskog sistema. Ukratko, u pitanju je najbolje rješenje za gradsku vožnju, koje je potpuno u skladu s pristupom brenda FIAT, sve održivijeg pionira tehnologija i inovatora u oblasti mobilnosti u poslednjih 120 godina.

 

Video je dostupan na kanalima društvenih mreža brenda Fiat, i ovdje na linku

 

Datum objave: 25/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook