Naslovna > Auto moto sport > Partnerstvo Saubera i Rusa

Formula 1

Partnerstvo Saubera i Rusa

Od 2014.godine, kada se u kalendar Formule 1 uvede trka za Veliku Nagradu Rusije, koja će da se vozi u Sochiju, za debitantski nastup trebao bi da se pripremi mladi Sergej Sirotkin...

Tim Sauber saopštio je da je uspio da postigne dogovor sa novim partnerom, Međunarodnim investicionim fondrom, Državnim fondom za razvoj sjeverozapande Rusije, te Nacionalnim institutom za vazduhoplovstvo.

 

Kako je u saopštenju navedeno, novo partnersvo između Rusa i švajcarskog tima uključuje nove, promotivne aktivnosti, uoči debitantske trke koja će od 2014. da bude uvedena u kalendar Formule 1, trke za Veliku nagradu Rusije, koja će da se vozi u Sochiju.

 

Takođe, pored ovog dogovora, partnerstvo se takođe odnosi i na radu sa mladim i talentovanim vozačima koji dolaze iz Rusije. Tako bi od iduće sezone, mladi, 17-godišnji Rus Sergey Sirotkin, mogao lagano početi da se priprema za nastup u “letećem cirkusu”. Naravno, ovo parnterstvo nije moglo da prođe bez finansijskih aspekata između partnera, koji će Sauberu ujedno omogićiti ostanak u svijetu Formule 1.

 

Iduće godine u Sauberovom bolidu Sirotkin bi mogao da zamijeni Njemca Nicu Hülkenberga. Međutim, ono što je vjerovatno najbitnije, jeste činjenica da je ovim partnerstvom veliki finansijski problem tima iz Švajcarske riješen.
Više detalja o svemu ovom biće poznato vrlo brzo. 

Datum objave: 16/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook