Naslovna > Auto moto sport > Perez osvojio Monte Karlo

Velika nagrada Monaka

Perez osvojio Monte Karlo

Serhio Perez je u potpunosti iskoristio superiorne strateške odluke svog Red Bull tima kako bi se odupro kasnom pritisku Ferrarijevog Karlosa Sainca i pobijedio na nedjeljnoj kiši i potresnoj Velikoj nagradi Monaka...

U trci bez daha, završenoj prema pravilu dvosatnog mjerenja vremena, 32-godišnji Meksikanac se vratio kući 1,1 sekundu ispred svog španskog rivala, a saigrač iz Red Bulla, lider u seriji i svjetski prvak Maks Ferstapen treći. Lokalni favorit Šarl Lekler završio je na četvrtom mjestu nakon što ga je zbunjeno dvostruko zaustavljanje u boksu koštalo pozicije lidera. Perez je uživao u činjenici da se dočepao jednog od dragulja u F1 kalendaru.

 

 

 


"To je ostvarenje sna", rekao je. "Kao vozač sanjate o pobjedi ovdje. Nakon vaše domaće trke, nema drugog posebnog vikenda za pobjedu. Ovo je ogroman dan za mene i moju zemlju." Bila je to Perezova prva pobjeda u sezoni, okončavši dominaciju Ferstapena i Leklera, i treća u karijeri, što ga je učinilo najuspješnijim meksičkim vozačem Formule 1, pomaknuvši se jedan korak ispred Pedra Rodrigeza.

 

 

 

Džordž Rasel je došao kući peti za Mercedes sa dobro procijenjenom vožnjom ispred kolege Britanca Landa Norisa iz McLarena, dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa iz Alpine-a i frustriranog Luisa Hamiltona, sedmostrukog šampiona koji ne može napredovati u prolazu u svom Mercedesu. Fetelov kolega Nijemac Mick Šumaher preživio je spektakularnu nesreću kada se njegov automobil Haas raspao na dva dijela nakon što je udario o barijeru.

Datum objave: 30/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook