Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Performanse i snaga na švajcarski način

BMW M2 CS By Dähler

Performanse i snaga na švajcarski način

Švajcarska tuning kuća Dähler nudi nadogradnju BMW-ovog performansnog coupea sa prilično impresivnim ciframa...

Dähler nudi BMW M2 CS u dva nivoa nadogradnje. Stage 1 modifikuje S55 trolitarski linijski šestocilindraš kako bi iz njega izvukao 512 KS i 700 Nm obertnog momenta. Maksimalna brzina je takođe povećana na 302 km/h. Za poređenje, standardna jačina M2 CS je 444 KS pri 550 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

Stage 2 paket nadogradnje isporučuje 543 KS pri 740 Nm obrtnog momenta i uklonjen je limitator maksimalne brzine. Ovaj paket ne zadovoljava evropske i švajcarske propise o emisiji izduvnih gasova, tako da ga Dähler nudi isključivo za izvoz na druga tržišta. Kako bi postigli ove impresivne cifre švajcarski stručnjaci su koristili Eventuri usisnik od karbonskih vlakana sa homologizacijom kako bi se prilagodili evropskim propisima o buci.

 

 

 

 

 

 

Dähler je ugradio i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sopstvene konstrukcije, a kupcima su na raspolaganju izduvne cijevi promjera 90 ili 100 milimetara. Coupe se vozi na 20-inčnim naplacima sa krakovima u V obliku, a kupcima je na izboru aluminijumski ili zlatni finiš istih. Za klijente željne adrenalina na trkačkoj stazi, Dähler nudi postavljanje roll bara i specijalnih trkačkih sjedišta.

 

 

 

 

 

 

Švajcarska tuning kuća namjerava da na tržište SAD isporuči samo 400 primjeraka BMW M2 CS koji bi trebali biti dostupni kupcima do kraja godine...

Datum objave: 18/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook