Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Performanse sa potpisom

Ford Mustang Shelby Singature Edition

Performanse sa potpisom

Kompanija Shelby je nedavno predstavila Shelby Singature Edition pakete za modele GT500 i GT350...

Shelby i Ford imaju bogatu istoriju zajedničke saradnje još od prvog Mustanaga iz daleke 1965. godine, a sada je ova čuvena automobilska kuća predstavila pakete nadogradnje za oba nova performansna „ponija“ GT500 i GT350, koji će bez sumnje obradovati fanove ovih brendova.

 

 

 

Najveća novost je povećanje snage modela GT500SE, a Shelby nije precizirao tačan broj nego je naveo da sada 5,2-litarski V8 raspolaže sa „više od 800 KS“. Shelbu je dodao nove remenice i hladnjake koji omogućavaju dodatnih 40 KS na fabričkih 760 KS pri korištenju benzina od 93 oktana. Paket takođe obuhvata nadograđenu suspenziju sa nižim klirensom i poklopac motora od ugljeničnih vlakana koji je smanjio težinu vozila za 13,6 kg. Takođe, opcionalno je dostupna i karoserijska nadogradnja koja povećavaju siluetu vozila.

 

 

 

 

 

Paket za model GT300SE djeluje „pitomije“ i uključuje agresivniji upravljački sistem, sportski enterijer, jedinstvene naplatke, performansne pneumatike i funkcionalne stilske elemente. Ovaj paket je dostupan za modele GT350 i GT350R proizvedene u periodu od 2015. do 2020. godine. Modeli iz 2020. godine dobijaju jednistvenu oznaku jubilarne serije, dok će ostali ponijeti standardne oznake. Takođe, kompanija Shelby America ograničava paket Singature Edition na samo 100 primjeraka godišnje.

 

 

 

 

 

Svi kupci koji naruče svoj primjerak Mustanga sa Shelby Singature Edition paketom do 14. avgusta ove godine mogu zahtijevati natpis First 15 na vozilu koji će označavati prvih 15 proizvedenih primjeraka. Ovi „perkovi“ uključuju poziv na zabavu u Las Vegasu, fotografiju svog automobila sa autogramom, Shelby opremu i ostale pogodnosti. Svaka kupovina paketa uključuje i donaciju Carroll Shelby Foundation koja omogućava medicinsku njegu posebnim kategorijama ugroženih osoba.

 

 

 

 

 

Cijena ovog paketa se kreće od 9.995 USD za model GT350SE i 29.995 USD za model GT500SE. Ove cifre ne uključuju cijenu Ford Mustanga kao i troškove dostave u Las Vegas gdje je sjedište kompanije Shelby America.

Datum objave: 04/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook