Naslovna > Automobili > Ford > Puma > Performanse sa više stila

Ford Puma ST-Line Vignale

Performanse sa više stila

Kratko nakon najave nove performantne verzije Ford Puma ST, izašle su fotografije i podaci o novoj liniji – Puma ST-Line Vignale. Ova varijanta kombinuje najbolje od obe verzije: sportski izgled ST-Line sa prefinjenim dizajnom kabine Vignale....

Unutrašnjost ovog modela je zanimljivija od spoljašnjosti jer sadrži izdašnu standardnu opremu koja uključuje automatska LED svjetla, kožna sjedišta Windsor, kožni upravljač Manacor, vrhunski B&O audio sistem, otvaranje i pokretanje vozila bez korištenja ključa i SYNC 3.4 infotaiment sistem. Na prednjem dijelu vozila nalazi se jedinsvena prednja maska sa aluminijumskom rešetkom hladnjaka.

 

 

 

Prema riječima potpredsjednika za marketing, prodaju i usluge Forda u Evropi Roelanta de Waarda, kupci su izrazili želju da dobiju čitav niz opcija pomoću kojih bi pronašli kombinaciju stila, opreme, performansi i efikasnosti koja im najviše odgovara. Zbog takvih zahtjeva nastala je ova kombinacija varijanti ST-Line i Vignale.

 

 

 

 

 

 

Pojedine kupce će više zanimati mehaničke nadogradnje Pume, jer je Ford najavio dodavanje 1,5-litarskog EcoBlue dizelaša. Ovaj agregat isporučuje 120 KS i uparen je sa šestostepenim mauelnim mjenjačem koji omogućava potošnju od samo 4,5 litara dizela u kombinovanim uslovima vožnje.

 

 

Dostupan će biti i sedmostepeni automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom, koje će se nuditi u kombinaciji sa jednolitarskim EcoBoost trocilindričnim turbo agregatom od 125 KS. U međuvremenu Ford je najavio zvanično predstavljanje svog performantnog modela Puma ST u toku ove godine.

Datum objave: 29/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook