Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Performantni kupe ponovo u rukama Manharta

BMW M2 Competition

Performantni kupe ponovo u rukama Manharta

Još u novembru 2018. Manhart je predstavio MH2 kao snažniju verziju modela BMW M2 Competition. Sada, tjuning kompanija ponovo usmjerava svoju pažnju na ovaj automobil kako bi ispratila M2, koji će vrlo brzo biti zamijenjen modelom nove generacije...

BMW model Serije 2 i M2 performantna verzija smatraju jednim od najboljih vozačkih automobila u modernoj automobilskoj industriji. Kao rezultat toga, idalje vlada veliko interesovanje na tjning sceni i Manhart je odlučio da želi napraviti još jednu konačnu hardcore verziju automobila napravljenu za upotrebu na stazi. Ispod poklopca motora nalazi se 3,0-litarski twin-turbo agregat, koji je unaprijeđen novom turbo opremom i novim hladnjakom. Kompletan Manhart izduvni sistem je od nehrđajućeg čelika, a snaga pogonskog sklopa iznosi 630 konjskih snaga i 750 njutn-metara obrtnog momenta.

 

 

 

 

 


Ali motor nije jedina nadograđena komponenta ovog modifikovanog M2 Competitiona. Snaga zaustavljanja sada dolazi od kočionog sistema koji potiče od BMW-a M4 GT4 sa šestoklipnim kliještima na diskovima od 380 mm na prednjoj osovini. Originalne kočnice se čuvaju pozadi, takođe automobil se vozi na 19-inčnim točkovima. Spolja ova varijanta izgleda kao starija verzija MH2, ali unutrašnjost donosi veće promjene. Ovo je zaista automobil pripremljen za stazu bez zadnjih sedišta, već sa punim kavezom. Recaro sportska sedišta, karbonske ručice menjača, karbonski komplet za centralnu konzolu i Awron pomoćni displej upotpunjuju nadogradnje kabine u odnosu na M2 Competition.

Datum objave: 22/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook