Naslovna > Automobili > Audi > Q5 > Performantni SUV bez maske

Audi SQ5 2021.

Performantni SUV bez maske

Redizajnirani Audi Q5 je predstavljen prije nekoliko dana, a sada špijunske fotografije prikazuju „opakog“ SQ5 bez kamuflažnog pokrova...

SQ5 ima metalnu oblogu oko rešetke, uglova donjeg dijela maske, razdjelnika i okvira retrovizora. Na zadnjoj strani se nalaze metalne trake ispod zadnjih svjetlosnih grupa i linijski iznad difuzora sa izduvnim cijevima. Na ovom modelu se nalaze dva dvostruka izduvna otvora, a OLED zadnje svjetlosne grupe dolaze kao standard.

 

 

 

Kao standardni dio opreme SQ5 sadrži adaptivne amortizere, a vazdušni ovjes podesiv po visini je dostupan opcionalno. U kabini se nalazi najnovija verzija Audijevog MIB 3 infotaiment sistema sa deset puta snažnijim procesorom u odnosu na prethodnu varijantu na 10,1-inčnom ekranu osjetljivim na dodir.

 

Prema dosadašnjim informacijama za američko, azijsko i rusko tržište će biti dostupna varijanta sa trolitarskim V6 turbo benzincem od 354 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Za evropske kupce je predviđena turbodizelska trolitarska V6 jedinica sa „blagom“ hibridnom nadogradnjom koja isporučuje 347 KS pri 700 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

Za sada još uvijek nema zvaničnih informacija kada će se ova performantna varijanta naći na tržištu, ali pošto standardna verzija Q5 dolazi na tržište krajem ove godine i SQ5 bi mogao uslijediti brzo nakon toga.

Datum objave: 08/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook