Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Performmaster ispraća divlji V8 motor

Mercedes-AMG C63

Performmaster ispraća divlji V8 motor

Najočiglednija promjena je nedostatak trokrake zvijezde na rešetki i poklopcu prtljažnika - kompanija ih je zamijenila vlastitim logotipima. Dodaci od karbonskih vlakana daju C63 još opasniji stav nego prije.

„Zadavljeni“ ekološkim i državnim zakonodavstvom, svjetski proizvođači automobila žure da smanje emisije iz izduvne cijevi. Čak su pogođene i kompanije superautomobila. Ferrari ima dva hibridna vozila u svojoj ponudi i ima velike planove za električnu budućnost. Iako ljubitelji automobila cijene trud da se održe motori sa unutrašnjim sagorijevanjem u životu, ne mogu a da ne žale zbog gubitka nekih zaista sjajnih motora. AMG je najavio da će ukinuti moćni V12 sa dva turbo punjača, ali sada je najavljeno ukidanje i C63 AMG sa V8 motorom.

 

 

 


Čini se da talentovani tjuneri u Performmasteru osjećaju isto. Njemački stručnjaci za performanse najavili su potpuno novi Performmaster C63 V8 Final Edition. Zahvaljujući nekim ozbiljnim poboljšanjima, W205 će pretrpjeti posljednju slavnu tutnjavu prije nego što ga zamijeni četverocilindarski C63. Naravno, Performmaster Final Edition zadržava 4,0-litarski V8, ali je pokušao da proizvede superautomobil od 603 konjske snage koje omogućavaju C63 da postigne brzinu od 100 km/h za 3,8 sekundi prije nego što postigne maksimalnu brzinu od 280 km/h. Performmaster napominje da se nadogradnje zaista mogu osjetiti pri nižim brzinama, gdje je čak i brže nego prije.

 


Međutim, to nije sve što se promijenilo. Možda su suptilni, ali nemački tjuner je takođe poklonio odlazećem C63 nekoliko stilskih ukrasa.

Datum objave: 30/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook