Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Permant i DE-FROST i na minus 40

Optima Grupa

Permant i DE-FROST i na minus 40

Pred nama su zimski mjeseci, pa je pravo vrijeme da provjerite vaš automobil, gdje je prvenstveno neophodno provjeriti nivo i kvalitet rashladne tečnosti koja je uz kvalitetno motorno ulje od presudne važnosti za ispravan i dugovječan rad motora…

Permant je prerastao u brend rashladnih tečnosti, te se u narodu udomaćio kao sinonim za antifriz što govori o njegovoj tradiciji na tržištu. Godinama iskustva razvojni tim Rafinerije ulja Modriča uvijek dodaje inovativna tehnološka dostignuća i savremena znanja. Stoga, Rafinerija u proizvodnji rashladnih tečnosti koristi „pametne aditive“ među kojima i inhibitore korozije i to inhibitore najnovije generacije proizvedene po OAT tehnologiji (Organic Acid Technology) koji ne sadrže nitrite, amine, fosfate, borate i silikate čime se obezbjeđuje dodatna zaštita životne sredine, a omogućava produženi period zamjene.

 

 


U proizvodnom programu Rafinerije ulja Modriča postoje tri kvalitetna nivoa rashladnih tečnosti: Permant Long Life (G12+), Permant i Permant Economic. Permant Long Life(G12+) rađen je na bazi organskih inhibitora korozije novije generacije, koje karakteriše sporo trošenje, samim tim obezbjeđuje produžen interval njegove zamjene i to čak do 5 godina ili 240 000 pređenih kilometara. Vrhunski sastav pogodan je za primjenu u motorima najnovijih konstrukcija koji kao konstrukcione elemente koriste aluminijum i njegove legure. Svi vitalni djelovi motora i rashladnog sistema, bez obzira od kojeg metala su rađeni, su potpuno zaštićeni od korozije i pojave taloga, a osim toga automobil se neće smrznuti ni na -40°, ali neće ni proključati na +110°.

 

Kako biste u hladnim danima izbjegli gubljenje vremena na čišćenje zaleđene šoferšajbe, u Rafineriji ulja Modriča preporučuju DE-FROST proizvod koji je upravo ovdje i proizveden. DE-FROST je pripremljeno tečno sredstvo namijenjeno za brzo i efikasno uklanjanje leda i mraza sa vjetrobranskih stakala i prozora. Usporava proces ponovnog zaleđivanja, a nije agresivan prema plastici, gumama i boji, što ga čini sigurnim pri upotrebi. Osim toga, DE-FROST obezbjeđuje jasan pogled što vozačima pruža sigurnost u vožnji, a uz jednostavnost same upotrebe i efikasnost i na temperaturi od minus 40 stepeni.

Datum objave: 21/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook