Naslovna > Automobili > Volkswagen > Caddy > Peta generacija legendarnog Caddyja

VW Caddy

Peta generacija legendarnog Caddyja

Nova, peta generacija Volkswagen Caddyja pruža veći kapacitet unutrašnjosti, mnoštvo novih tehnoloških rješenja i izbor tri nova dizel agregata....

 

Novi Caddy će biti dostupan u varijantama kombija, MPV i kampera. Kupci sa novom generacijom dobijaju dodatnih 93 mm dužine i 62 mm širine u odnosu na prethodnika, a dodatna širina između lukova točkova omogućavaju veće opterećenje i kapacitet tovarnog prostora. Nova generacija dobija VW-ov „digitalni kokpit“ sa potpuno redizajniranom kontrolnom tablom sa manje tradicionalnih prekidača i displejem infotaiment sistema veličine 6,5 ili 10 inča u zavisnosti od odabrane specifikacije.  Elektronska ručna kočnica umjesto klasične će se nalaziti na svim varijantama. Novi VW infotaiment sistem omogućava konstantnu povezanost na internet i ostale uslužne servise. Tu je takođe i devetnaest funkcija asistencije u vožnji radi boljeg manevrisanja vozilom i ukupne bezbjednosti u saobraćaju, kao i Trailer Assistance sistem koji omogućava lakše upravljanje prikolicom priključenom za vozilo.

 

 

Kupcima su na raspolaganju tri dizelska agregata jačine 75, 100 i 120 KS za koje proizvođač tvrdi da su za 12% „čistiji“ od prethodnih varijanti zahvaljujući sistemu dvostrukog doziranja AdBlue-a kako bi se smanjila emisija štetnih gasova. Na raspolaganju će biti i turbo benzinski agregat od 115 KS. Novi, uglađeniji izgled karoserije je omogućen zahvaljujući MQB platformi, a prednja LED svjetla će biti dostupna u višim nivoima opreme. Na tržištu će biti dostupan u tri nivoa opreme: bazni Caddy, srednji Life i najviši Style. Cijene modela još nisu objavljene, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati početkom naredne godine.

Datum objave: 21/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook