Naslovna > Vijesti > Peugeot i Pecqueur Conceptuals

Mehanička umjetnost u pokretu

Peugeot i Pecqueur Conceptuals

Povodom Međunarodnog salona visokog urarstva koji se održava u Ženevi, dizajnerski studio PEUGEOT s iskustvom u području globalnog dizajna, Peugeot Design Lab, otkrio je svoju novu kreaciju u području urarstva visoke klase razvijenu za marku Pecqueur Conceptuals ...

Društvo Suisse Noosphaire na početku predstavljanja marke Pecqueur Conceptuals zatražilo je od dizajnerskg studija PEUGEOT, da sa iskustvom u području globalnog dizajna utvrdi pravila pozicioniranja marke Pecqueur Conceptuals u pogledu njezinog pristupa "mehaničkoj umjetnosti". Taj se pristup odlikuje uvođenjem sasvim novih materijala i dijelova koji postavljaju nove standarde u svijetu urarstva visoke klase.

 

Nadahnuće i uzor marke jest Onésiphore Pecqueur, genijalni inženjer iz 19. vijeka, koji je osim razvijanja novog poimanja aritmetike i regulatornih postupaka mehaničke jednačine osmislio i prvi diferencijal. Iako strastveni majstor urar, Pecqueur se smatra prvenstveno prvim automobilskim inženjerom jer je diferencijal bio ključan u početnom razvoju automobila u kojem ima ulogu jedne od najznačajnijih tehnoloških inovacija. Taj je mehanički dio omogućio je upravljanje pogonskom silom na nivou upravljivih točkova te da se nadiđe ravna putanja kako bi se mogle svladati zakrivljene putanje.

 

Jean-Philippe Coulaud, partner za globalno upravljanje društva Noosphaire, izjavio je: "Doprinos Peugeot Design Lab-a bio je velik jer nam je omogućio da već od najranijih razvojnih faza našeg projekta osjetno istančamo svoj pristup i pomogao da utvrdimo precizna pravila kojima smo odredili područje djelovanja marke. Ta nam je saradnja pomogla da dobijemo savršen sklad između imidža koji prenosi dizajn našeg prvog proizvoda i poruka odaslanih različitim komunikacijskim kanalima koji su se istovremeno razvijali, kako bismo istančanim pozicioniranjem osigurali promociju marke". Potpis marke Pecqueur Conceptuals "Mehanička umjetnost u pokretu" spaja estetiku i tehničke inovacije s dinamičnošću pokreta.

Datum objave: 23/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook