Naslovna > Auto moto sport > Peugeot ponovo na ispitu Le Mansa

Peugeot

Peugeot ponovo na ispitu Le Mansa

Peugeot Sport je predstavio svoj model za novu trkačku klasu Le Mans Hypercar...

Predstavljen serijom skica, ovaj model se odlikuje „divljim“ aerodinamičkim paketom, ali i elementima standardnih „civilnih“ modela kao što su trolinijske svjelosne grupe naprijed i nazad. Peugeot je finalizovao konfiguraciju i raspored pogonskog sklopa automobila, ali još uvijek nije objavio određene detalje.

 

 

 

Međutim, potvrđeno je da će u skladu sa propisima o emisiji štetnih gasova ovaj model biti opremljen hibridnim pogonskim sklopom. Konvencionalni agregat sa unutrašnjim sagorijevanjem će biti pomognut sa električnim motorom od 272 KS postavljenom u prednji dio vozila. Kao rezultat ove „saradnje“ ovaj model će raspolagati sa ukupno 689 KS koji će se prenositi na sva četiri točka. Novi propisi o hiperautomobilima sugerišu da će se modeli razvijati u skladu sa LMP1 pravilima koja su trenutno važeća u najvišoj WEC kategoriji. Ukupna dužina od pet metara veća je za 35 cm nego što je dopušteno LMP1 propisima, dok je širina veća za 10 cm.

 

 

 

Izvršni direktor Peugeota Jean Philippe Imparato je u svojoj najavi istakao: „Le Mans je „Sveti gral“ automobilskog svijeta. Vraćamo se na trke izdržljivosti jer imamo priliku baviti se tim sportom na drugačiji način, hibridizacijom i elektrifikacijom.“

 

Francuski energetski gigant Total sarađuje sa Peugeotom na ovom projektu, nakon odluke švajcarskog WEC tima Rebellion o povlačenju početkom ove godine.

Datum objave: 21/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook