Naslovna > Automobili > Ford > Ranger > Pick up testiran u južnoj Evropi

Ford Ranger

Pick up testiran u južnoj Evropi

U javnost su dospjele neke od prvih špijunskih fotografija Fordovog pick up testnog modela Ranger, koji bi trebao biti predstavljen 2023. godine...

Novu generaciju popularnog Rangera, američki proizvođač lansiraće za otprilike dvije godine. Samim tim ostalo je još mnogo vremena do tog predviđenog roka, pa je i uslikano testno vozilo gotovo u potpunosti prekriveno kamuflažnom folijom, što znači da je ostalo još dosta posla do završetka radova. Jedna stvar je ipak sasvim jasna, testirani model na vjetrobranskom staklu ima, jasno uočljivu, žutu naljepnicu. Ovaj detalj nam otkriva da je vozilo sa fotografija pokretano plug-in pogonskim sklopom. Međutim, ovo i nije neko preveliko iznenađenje jer su u Fordu još ranije najavili da će sva vozila koja su namijenjena za tržište Evrope imati hibridnu ili eketrifikovanu varijantu, do 2024. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 


Iako nema zvaničnih podataka, pojedini portali iz svijeta automobilizma tvrde da će ovu verziju Rangera pokretati 2,3-litarski, 4-cilindrični turbo benzin motor uparen sa jednim elektromotorom, kombinovane snage 362 KS i 680 Nm. Što se tiče stila, izbliza prednji dio odaje utisak da će sljedeći Ranger biti pod  velikim uticajem drugog Fordovog modela F-150. Međutim, još uvijek je premalo informacija i materijala kako bi se o ovome moglo više govoriti bez nagađanja.

Datum objave: 05/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook