Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Plan potpune elektrifikacije do 2030. godine

Rolls Royce

Plan potpune elektrifikacije do 2030. godine

U intervjuu za britanski Autocar, izvršni girektor kompanije Rolls Royce Torsten Müller-Ötvös otkrio je detalje operacionalizacije plana ovog brenda da do 2030. godine potpuno elektrifikuje svou ponudu...

Sam razgovor obavljen je povodom priče o odličnom prodajnom rezultatu tokom 2021. godine, u kojoj je ostvaren najveći broj prodaja u 117 godina dugoj istoriji kompanije. Tom prilikom  izvršni direktor Torsten Müller-Ötvös rekao je da je važno da svaki model bude zamijenjen EV alternativom, u okviru plana prema kojem kompanija napreduje prema čisto električnoj liniji do 2030. Takođe glavni čovjek brenda rekao je da u budućnosti neće biti predstavljani novi modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, što znači da je Ghost koji je debitovao 2020. godine, posljednji model sa SUS agregatima.

 

 

 

 

 


Dakle u budućnosti svi novi modeli posjedovaće električne agregate. Međutim Rolls Royce će raditi na unaprijeđivanju trenutnih modela Ghost-a, Phantom-a i Cullinam-a, tako da će motori sa unutrašnjim sagorijevanjem biti u ponudi idalje, dok god budu dostupni i pomenuti automobili. Izvršni direktor kompanije pričao je i o razlozima zbog kojih su se u kompaniji odlučili na potez potpune elektrifikacije do 2030. godine. Ovom prilikom istaknuo je planiranu zabranu prodaje novih SUS automobila od strane vlade Ujedinjenog Kraljevstva za 2030. kao poseban poticaj, ali je rekao: „Ne vodi nas samo zakon: nas takođe pokreće naša prilično mlada klijentela širom svijeta, i vidimo sve više i više ljudi koji aktivno traže elektrifikovani Rolls-Royce.”

Datum objave: 02/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook