Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Platforma Nissan Leafa predviđena za više EV modela

Nissan

Platforma Nissan Leafa predviđena za više EV modela

Prema trenutno dostupnim informacijama Nissan će platformu modela Leaf koristiti za više EV modela.

Neki britanski mediji izvještavaju da je Nissan u Patentnom zavodu u Maleziji zaštitio ime Terra koje bi se, po njihovom mišljenju, trebalo koristiti uz buduće potpuno električni SUV sa Nissanovim logom na maski motora.
Kao što se zna Nissan je ime Terra prvi put koristio prije pet godina kada je atraktivnim konceptom najavljen potpuno električni SUV. Logično, mnoge će se komponente jednostavno transplantirati iz Leafa, tim prije što osnovne dimenzije platforma i postavke ovjesa vrlo slične.

 


Ono što potencijalne kupce posebno raduje jeste najavljena autonomija od 550 km. Naime, toliko je najavljena autonomija za novog Leafa koji bi svjetlo dana trebao ugledati iduće godine.
Isti izvor navodi da bi SUV, uz nadoplatu, mogao doći i sa elektromotorom postavljenim na zadnju osovinu čime bi se dobio pogon 4x4 bez kojeg SUV ne bi bio tako privlačan.
Na predstojećem Frankfurt Motor Showu očekuje se otkrivanje unaprijeđene verzije koncepta dok će se na produkcijsku varijantu vjerovatno trebati strpjeti do 2019. godine. 


 

Datum objave: 07/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook