Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Plug-in Octavia bez maske

Škoda Octavia vRS iV

Plug-in Octavia bez maske

Na internetu su se pojavile fotografije nove plug-in hibridne verzije Škode Octavije vRS iV bez kamuflaže...

 

Ovo je prvi put da se gotovo u potpunosti može vidjeti izgled nove plug-in Škode Octavije vRS iV čija se zvanična premijera očekuje kroz nekoliko dana na sajmu u Ženevi. Škoda je nedavno objavila dizajnerske skice ovog modela, a prikazano vozilo gotovo da je identično modelu sa rendera. Dijele zajednički pravougaoni izduvni sistem i spojlere, kao i sličan prednji branik čiji su otvori za vazduh na testno modelu zamaskirani plastičnim zaštitnicima.

 

 

Na slikama se može primjetiti da je ovaj model niži od standardne Octavije, što je rezultat instaliranja čvršćeg sistema ovjesa kako bi se poboljšalo upravljanje. Na zadnjoj strani suptilni spojler i dvostruki izduvni sistem otkrivaju da se radi o performantnom modelu. Plug-in pogonski sklop čini 1,4-litarski turbo benzinski agregat u kombinaciji sa elektromotorom koji će isporučivati 242 KS pri obrtnom momentu od 400 Nm, kao i u elektrifikovanom Seat Leonu. Kao i na španskom „rođaku“ ovaj pogonski sistem će dolaziti uparen isključivo sa automatskom DSG transmisijom. 

 

 

 

Nakon lansiranja na tržište hibridne Octavije vRS iV, uslijediće verzije sa konvencionalnim pogonom. U ponudi konvencionalnih aregata nalaziće se benzinski dvolitarski TSI sa 241 KS i dvolitarski dizelski TDI sa 197 KS. Model sa benzinskim pogonom će biti dostupan sa šestostepenim mauelnim i sedmostepenim DSG mjenjačem, dok će dizelske varijante dolaziti isključivo sa automatskom transmisijom.

Datum objave: 26/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook