Naslovna > Automobili > Kia > Soul > Po specifikacijama za Evropljane

Nova Kia Soul

Po specifikacijama za Evropljane

Najveća promjena u okviru 2014 verzije Soul modela je činjenica da je usvojena poptuno nova platforma, koja je bazirana na najnovijem Kia cee’d modelu…

Novi 2014 Kia Soul je urbani crossover, veliki ljubimac Evropljana, koji je na starom kontinetnu svoj debi imao na sajmu automobila u Frankfurtu prošle godine. Radi se o modelu koji je baziran na 2012 Kia Track’ster konceptu, te predstavlja temeljno osvježen dizajnerski jezik kompanije, bez ikakvog gubitka individualnosti, identiteta i ličnog pečata.

 

Iako je novi Soul potpuno nov model, te samim tim nijedan panel eksterijera nije preuzet, a enterijer i putnička kabina su takođe u potpunosti novi, automobil karakterišu i dizajnerski elementi, koji osiguravaju da će ovaj model biti svugdje prepoznatljiv kao Soul.

 

Svakako najveća promjena u okviru 2014 Soul modela jeste činjenica da je usvojena potpuno nova platforma, koja je bazirana na najnovijem Kia cee’d modelu. Karoserija je redizajnirana, i sada je napravljena od 66% ultra snažnog čelika sa snažnijim vezama, te gorinjim i donjim B stubovima i jačom vezom između C stubova.

 

Novi Kia Soul sada je većih dimenzija, a ukupna dužina povećala se za 20 mm, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 20 mm, odnosno na 2570 mm. Dužina automobila sada iznosti 4140 mm. Pored toga, novi model je takođe za 15 mm širi, a sama visina je ostala napromjenjena, i ona sada iznosti 1610 mm. 

 

Datum objave: 08/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook