Naslovna > Auto moto sport > Pobjeda, ali ne i naslov!

Formula 1 – VN Japana

Pobjeda, ali ne i naslov!

Iako su mnogi očekivali da će Vettel nakon ove trke sebi osigurati naslov svjetskog prvaka, računicu mu je pomutio Fernando Alosno, koji je završio na četvrtom mjestu...

„Još uvijek nije gotovo“ – to su bile riječi Sebastian Vettela nakon što je pobjedio u trci za VN Japana. Iako su mnogi očekivali da će Njemac u Japanu da osigura sebi naslov svjetskog šampiona, njemu i ekipi Red Bulla računicu je malo pomutio Fernando Alosno, koji je završio na četvrtom mjestu.

 

Vozač Red Bulla slavio je ispred svog timskog kolege, Mark Webbera, dok je Lotusov vozač Romain Grosjean zauzeo treće mjesto. Fernando Alosno trku u Japanu je završio na četvrtom mjestu, tako da Vettel nije mogao sebi teoretski da osigura odbranu naslova. Njemcu je ovo bila četvrta pobjeda u Japanu, te peta u nizu ove sezone.

 

Još samo četiri trke su ostale do kraja, a Vettel ima 90 bodova prednosti ispred Alonsa, dok je u igri još 100 bodova. Sebastian Vettel je odvezao zasita dobru trku, a ni problemu sa KERS-om u kvalifikacijama nisu ga spriječili da dođe do još jedne pobjede.

 

Peto mjesto pripalo je Fincu, Kimi Raikkonenu, dok je Hukenberg završio na šestom mjestu. Iza njega se našao Gutierrez, koji je osvojio svoje prve bodove. Sergio Perez trku je završio na osmom mjestu, deveti je bio Jenson Button, a Felipe Massa deseti.

 

Na press konferenciji koja je održana nakon trke, Vettel je izjavio kako mu je ova staza posebno draga, ali da još ništa nije gotovo. Sa druge strane, Fernando Alosno je izjavio kako je svjestan da je kraj blizu, jer da Vettel ne završi sve trke do kraja, on bi teoretski morao da pobijedi na svim preostalim. Kako Alosno ističe, pitanje je vremena kada će on postati svjetski prvak.

 

Iduća trka vozi se 27. oktovra u Indiji. Da bi osigurao naslov, Vettel mora da trku završi među prvih pet vozača. 

Datum objave: 14/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook