Naslovna > Vijesti > Pobjeda Hamiltona

Formula 1

Pobjeda Hamiltona

Na trci za Veliku nagradu Australije koja je vožena proteklog vikenda a ujedno je i prva trka ove godine, ubjedljivu pobjedu je odnio aktuelni šampion Lewis Hamilton …

Tamo gdje je stao prošle godine Hamilton je nastavio i to na stazi Albert park gdje je ostvario 34. trijumf u karijeri. Drugo mjesto, sa sedam sekundi zaostatka, zauzeo je Nico Rosberg u Mercedesu, dok se na trećem podijumu pobjedničkog postolja našao Sebastian Vettel. Na samom startu trke našlo se samo 15 vozača, dok je kroz cilj prošlo samo njih 11. Poslije starta na stazi je ostalo 13 vozača a zbog kvara motora odustali su Kimi Raikkonen i Max Verstappen. Hamilton je bez problema vodio tokom svih 58 krugova, odmah ostavivši Rosberga iza sebe.

 

"Čim sam ostvario prednost od dvije sekunde, pokušavao sam da je održavam. Nije bilo potrebe da jurim veću razliku. Kada je Nico pojačao ritam, odlično sam reagovao. Bila je ovo fantastična trka za nas. Nico je vozio veoma dobro, a Sebastian je sigurno odradio dobar posao, čim je stigao do podijuma", rekao je Hamilton i naglasio da je Ferarri napredovao: "Očigledno je da su oni među onima koji su najviše napredovali i zato ne smijemo da se opustimo. Očekujem veliku borbu s njima kako sezona bude odmicala." Hamilton je vodio od samog početka i sve do kraja, a trku je obilježila dominacija Mercedesa, jer je drugo mjesto zauzeo njegov kolega Nico Rosberg koji je imao 1,3 sekunde zaostatka, dok je treće mjesto osvojio Sebastian Vettel na debiju u bolidu Ferarria.

 

Prvu trku ovogodišnjeg šampionata biće zapamćena i zbog pojavljivanja neočekivanog gosta Arnolda Schwarzeneggera koji je intervjuisao Lewisa Hamiltona. "U karijeri sam razgovarao s najjačim ljudima, s najboljim sportistima i najpoznatijim glumcima, a sada imam priliku da razgovaram s najbržim čovjekom na svijetu", rekao je Schwarzenegger. Hamilton je prokomentarisao visinu poznatog glumca: "Mislio sam da si viši", rekao je britanski vozač, na šta je ovaj odgovorio: "Nisam u štiklama."

 

 

Datum objave: 16/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook