Naslovna > Motocikli > Poboljšana sigurnost

MV Agusta F4

Poboljšana sigurnost

MV Agusta F4 uvela je ABS sisteme na modelu F4, što predstavlja jednu pozitivnu novinu u svijetu dvotočkaša, što će zasigurno da obraduje sve njihove ljubitelje…

Prepoznatljivi Italijanski brend MV Agusta, osim po izuzetno kvalitetnim i popularnim dvotočkašima, poznat je po tome što uvijek vrijedno radi na usvaršavanju svih svojih proizvoda. Ono što je novina, a čime mogu da se sa ponosom pohvale, svakako je uvođenje ABS sistema na modelu F4 , koji je uz njega dobio i RLM sitem praćenja položaja u odnosu na podlogu, te sprječavanje eventualnih padova, što je idealno za upotrebu na stazama.  

 

Međutim, poseban nagalasak stavlja se isljučivo na ABS sistem, koji ne samo da će povećati sigurnost ovog dvotočkaša, nego će doprinjeti i poboljšanju njegovih performasi u svim uslovima vožnje. ABS koji je ugrađen na MV Agustu F4 spada u posljednju generaciju ovakvih sistema.Naime, ovaj sportski motocikl opremljen je izuzetno moćnim i kvalitetnim kočionim sistemom, koji provodi odgovarajuće protivmjere onda kada zadnji točak izgubi kontak sa asfaltom. 

Datum objave: 11/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook