Naslovna > Automobili > Audi > RS6 > Poboljšani RS modeli predstavljeni sa više snage i obrtnog momenta

Audi RS6 Performance, RS7 Performance

Poboljšani RS modeli predstavljeni sa više snage i obrtnog momenta

Osim što imaju prerađeni motor, RS6 Avant i RS7 Sportback dobijaju novorazvijeni lakši i manji centralni diferencijal sa samoblokiranjem, a njegov posao je da usmjeri snagu motora u većem omjeru nazad, jer se 60 posto izlazne snage kanališe nazad u normalnim uslovima vožnje...

Audi se obavezao da će od 2026. godine uvesti samo električna vozila, ali u starom motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem još je ostalo života. Kako bi se poboljšali RS6 Avant i RS7 Sportback, Audi uvodi jači derivat Performance sa nadograđenom verzijom bi-turbo, 4,0-litarskog motora. Snažni TFSI V8 sada proizvodi 621 KS i 850 njutn-metara obrtnog momenta koji se isporučuje Quattro sistemu. Ingolštatski inženjeri su podigli snagu za 30 KS i 50 Nm u poređenju sa standardnim modelima. Dinamični duo iz Audija sada može sprintati do 100 km/h iz mjesta za samo 3,4 sekunde ili dvije desetine sekunde brže nego prije. RS6 Performance i RS7 Performance dobijaju RS Dynamic Package kao standard, povećavajući maksimalnu brzinu na 280 km/h i dodajući upravljanje zadnjim točkovima.

 

 

 


U zavisnosti od raspoložive vučne sile, do 85 procenata se može prenijeti na zadnje točkove ili maksimalno 70 procenata na prednju osovinu. Modeli Performance su standardno opremljeni naplatcima od livenog aluminijuma od 21 inča koji se mogu nadograditi na set od 22 inča. Ovi novi točkovi dolaze sa gumama Continental Sport Contact 7 285/30 koje obećavaju bolje prianjanje i na suvim i na mokrim putevima, dok istovremeno smanjuju razdaljinu potrebnu za potpuno zaustavljanje sa 100 km/h za dva metra.

 


Dodatnih 34 kg može se ukloniti uzimanjem keramičkih kočnica koje zamjenjuju standardni čelični set. Sa dimenzijama od 440 mm naprijed i 370 mm nazad, lakše kočnice sa crvenim, plavim ili sivim čeljustima su dio opcionog RS Dynamic Package Plus, koji takođe podiže maksimalnu brzinu na 305 km/h. RS6 Avant i RS7 Sportback u izgledu Performance mogu se dobiti sa izborom između 16 boja eksterijera, uključujući novi Ascari Blue sa mat ili metalik završnom obradom i samo mat Dew Silver. Kako bi se automobili izdvojili od običnih modela, Audi farba neke od dijelova u mat sivu: prednji spojler i prednje bočne poklopce, poklopce retrovizora, umetke bočnih pragova, krovne šine, obloge bočnih prozora i difuzor.

 


Nije se mnogo promijenilo u unutrašnjosti gdje dva RS modela sada imaju plave kontrastne detalje i nekoliko RS dizajnerskih paketa koji se mogu izabrati. Sjedala su umotana u perforiranu Valcona kožnu presvlaku sa šavovima u obliku saća, dok su bočne strane centralne konzole i ručica mjenjača presvučena Dinamica mikrovlaknom. To je materijal koji koristi otprilike 45 posto recikliranih PET vlakana.

Datum objave: 29/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook