Naslovna > Vijesti > Poboljšanje ubrzanja i performansi

Tesla Model 3

Poboljšanje ubrzanja i performansi

Tesla je predstavio novo ažuriranje, namijenjeno poboljšanju performansi Modela 3...

Poboljšanje ubrzanja, koje je u SAD-u predloženo za 2.000 dolara (1.796 eura) omogućuje se jednostavnom intervencijom na ugrađenom softveru. Zahvaljujući poboljšanju nekih parametara automobila, vrijeme ubrzanja se namjerava smanjiti za pola sekunde. Model 3 koji će biti podvrgnut novom setu ažuriranja, a moći će razviti, kako su proračunali, od 0 do 96 km / h za 3,9 sekundi.

 

Zasad je poboljšanje performansi rezervisano za Sjedinjene Države, dok se za evropske kupce očekuju korekcije funkcionalnosti  autopilota. Kupci iz Evrope su već obaviješteni da će uskoro biti objavljeno ažuriranje softvera slično onome koje je već izdano za Model 3, što će ograničiti rad autopilota i na Model S i Model X. Korekcije će biti različite. Maksimalno vrijeme prije nego što sistem naloži vozaču da se podigne za upravljač spustit će se na 15 sekundi, dok će automatska promjena trake biti ograničena na ceste sa dvije ili više traka po smjeru vožnje. U Summon modu, vlasnik će morati biti manje od šest metara od automobila kako bi mogao upravljati daljinskim upravljačem, a funkcija Autosteer imat će i kraći radni domet nego danas.

 

Tesla je pokrenuo i nove stanica za punjenje, maksimalne snage 250 kW.  V3 superpunjaci optimizovani su kako bi smanjili vrijeme potrebno za dopunu, a prvi primjerci ove vrste na Starom kontinentu, instalirani su u Londonu.

Datum objave: 23/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook