Naslovna > Automobili > Opel > Zafira > Počela proizvodnja redizajnirane Zafire

Opel

Počela proizvodnja redizajnirane Zafire

Redizajnirana Zafira krenula je proizvodnju. Prvi je primjerak napustio proizvodne pogone u Russelsheimu čime je faktički počela komercijalizacija.

Što se redizajna tiče može se reći da spada u red srednjih. Osnovne linije su ostale ali je ipak uvedeno dosta stilskih novosti koje daje neophodnu svježinu. Opelov MPV sa 7 sjedišta dolazi kao jedan od 29 najavljenih noviteta koji bi se na tržištu trebali pojaviti do 2020. godine.
U principu Zafira 2017. predstavljena je u maju mjesecu pa sada ne predstavlja posebno iznenađenje. Manje-više sve je poznato jer su svi važniji mediji detaljno predstavili najnoviji Opelov MPV.

 


Od pojave prve generacije Zafire do sada je isporučeno 2,7 miliona primjeraka pa se na tim temeljima očekuje nastavak solidnog tržišnog uspjeha.
Ispod lima ugrađena su značajna poboljšanja zadužena za potpuno novi osječaj u vožnji. Uz mehaniku na viši su nivo dignuti sigurnost i svi paketi opreme pa se pomlađivanje može smatrati potpunim.
Prvi kontigent novih Zafira već je krenuo prema većim njemačkim dilerima što znači da će prvi kupci svoje automobile iz salona odvesti za 7-8 dana.

Datum objave: 25/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook