Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Počelo poručivanje modela sa dizel motorom

Alfa Romeo Tonale

Počelo poručivanje modela sa dizel motorom

Alfa Romeo Tonale nudi strategiju game koja je osmišljena da ispunjava sve zahtjeve kupaca i da učini konfigurisanje još lakšim. Dostupna su tri paketa opreme – Super, Sprint i Ti – i svaki ima jasno definisane specifikacije...

Alfa Romeo je objavio da su otvorene porudžbine za novi model Tonale, simbol metamorfoze brenda, sada dostupan u dizel verziji. Novi model dopunjuje uspjeh modela Alfa Romeo Tonale u njegovoj hibridnoj konfiguraciji: preko4.500 porudžbina je već primljeno od lansiranja, a prve isporuke su u toku. Veza između brenda Alfa Romeo i njegovih ljubitelja je bez premca u svjetskoj automobilskoj industriji i doprinosi uspjehu brenda: tokom juna je zabilježen dalji rast za brend , kako u tržišnom rastu tako i u obimu prodaje, sa udjelom od 1,1%, treći mesec za redom preko 1%, sa obimom prodaje koji bilježi rast od otprilike 25% kako u poređenju sa mjesecom majem tako i u poređenju sa istim periodom u 2021. godini.

 

 

 


Nakon komercijalnog uspeha hibridnih verzija od 130 i 160 KS, Alfa Romeo je odlučio da lansira model Tonale sa dizel motorom. Model opremljen 1,6-litarskim motorom sa 130 KS sada je dostupan onlajn i u Alfa Romeo salonima. Ima i maksimalni obrtni moment od 320 Nm, uparen sa TCT mjenjačem sa dva kvačila za unaprijeđenu dinamiku uz smanjenu potrošnju. Alfa Romeo Tonale je opremljen najdirektnijim upravljačkim sistemom u klasi (13,6:1), koji garantuje bezbjednu, udobnu i zabavnu vožnju po putu i svrstava ga u sam vrh klase po pitanju agilnosti i dinamike vožnje.

 

 

 

U B2B svijetu, Alfa Romeo Tonale je pozicioniran kao inovativni model sa sposobnošću da dopuni ponudu kompanije Stellantis u strateškom segmentu premijum kompaktnih terenaca, sa velikom dodatnom vrijednošću u vidu privlačnosti istorijskog brenda i simbola ugledne italijanske sportske tradicije od 1910. godine. Kompanijski auto nije samo pokretna imovina, a neponovljivi šarm brenda Alfa Romeo čini model Tonale poželjnom povlasticom. Predstavljanjem dizel verzije, gama motora može da zadovolji zahtjeve zaposlenih koji rade na terenu, uključujući one koji prelaze velike kilometraže. Zahvaljujući savršenom balansu između emisije štetnih gasova, potrošnje i karakterističnog užitka u vožnji tipičnoj za Alfa Romeo brend, moderni i efikasni dizel motori zadovoljavaju potrebe menadžera voznih parkova i korisnika koji prelaze velike razdaljine.

Datum objave: 29/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook