Naslovna > Tehnika > Početak kraja SUS motora

Volkswagen

Početak kraja SUS motora

Volkswagen je nedavno poručio da neće nastaviti sa razvojem novih SUS motora, već će umjesto toga raditi na ažuriranju već postojećih sa ciljem da se maksimalno orijentiše ka električnoj tehnologiji...

Nastavlja se trend da proizvođači automobila dostavljaju ne tako lijepe vijesti svih ljubitelja automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Sličnu stvar dolazi i iz Volkswagena, gdje su poručili da ne planiraju razvijati nove motore sa unutrašnjim sagorijevanjem. Umjesto toga, izvršni direktor VW-a Ralf Brandstaetter rekao je da će se kompanija usredsrediti na ažuriranje postojeće linije pogonskih sklopova kako bi ispunila pooštrene propise Euro 7, dok se suprotno tome okreće ka proizvodnji električnih automobila.

 

 


Ova vijest nagovještava početak kraja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali neće nestati preko noći. VW je početkom mjeseca najavio da planira da udvostruči prodajni cilj električnih automobila u Evropi, ali isto tako da nastavljaju sa prodajom osnovne linije proizvoda na dizel i benzin – Golf, Passat, T-Roc i Tiguan. Brandstaetter je takođe izjavio da će profit od prodaje automobila sa SUS motorom biti iskorišćen za finansiranje proizvodnje električnih automobila. Kompanija ima ambiciozne prodajne ciljeve koje želi da ispuni do 2030. godine, ciljajući da 70% prodaje u Evropi i više od 50% prodaje u Kini i SAD-u budu električni automobili.

Datum objave: 23/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook