Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Počinje prodaja na našem tržištu
FOTO GALERIJA (3)

Škoda Karoq

Počinje prodaja na našem tržištu

Škoda nastavlja svoju veliku SUV ofanzivu sa modelom Škoda Karoq.

Ovaj kompaktni SUV će se pojaviti na tržištu Bosne i Hercegovine početkom naredne sedmice. Dužina vozila je 4.382 milimetara, širina 1.576 mm i visina 1.603 mm. U ponudi su dva nivoa opreme i to AMBITION i STYLE. U narednoj godini nivoi opreme će se obogatiti sa “premium” nivoima opreme Laurin & Klement, RS i SCOUT. Nasljednik Škodinog uspješnog modela Yeti  kreiran je po uzoru na veći model Kodiaq od kojeg se vizuelno odvaja kompaktnijom karoserijom.
Po prvi put se pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model. OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su full LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika– virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta.

 

U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS. U narednoj godini u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS. Početna cijena modela Karoq iznosi 42.180 KM.  Uskoro će se Škoda SUV gama obogatiti sa crossover modelom. Ovim potezom Škoda nastavlja svoju uspješnu SUV priču.

Datum objave: 24/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook