Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Pajero > Podmlađena legenda
FOTO GALERIJA (9)

Novitet - Mitsubishi Pajero

Podmlađena legenda

Četvrtu generacija Pajera krase ljepši dizajn i bogatije opremljen enterijer, sofisticirani 4WD pogon i novi 3.2-litarski dizelaš sa 200 KS...

Ponudu čistokrvnih terenaca nakon Sajma automobila u Ženevi upotpuniće još jedan vrhunski automobil. Mada je posljednjih godina izgubio korak sa direktnim konkurentima, poput Toyote Land Cruiser i Nissan Patrola, Mitsubishi Pajero nikada nije izašao iz fokusa ljubitelja terenskih automobila. U 2010. godinu Japanci ulaze sa četvrtom generacijom jednog od najpoznatijih terenskih automobila na svijetu Mitsubishi Pajera, koji je na vrhuncu slave bio početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Za 25 godina, koliko se Pajero proizvodi širom svijeta je prodato više od 2,5 miliona primjeraka. Podsjećamo da je prva generacija Pajera predstavljena daleke 1982. godine, te da je ovaj terenac veliku popularnost stekao zbog svoje izuzetne izdržljivosti, pouzdanosti i trajnosti. Uz sve nabrojane osobine Pajero je pružao i odlične performanse na svim vrstama puteva, a posebno na teško pristupačnim off-road terenima.

 

 

 

 


Nova generacija Pajera osim vidljivih dizajnerskih korekcija vanjštine i komfornije unutrašnjosti, dobila je i novi dizel agregat. Riječ je četverocilindričnom 3.2-litarskom common dizelašu sa 200 KS, koji predstavlja izvedenicu iz starog, istolitarskog motora, koji je razvijao 160 KS sa ručnim i 170 sa automatskim mjenjačem. Novi agregat će se kombinovati sa ručnim ili automatskim mjenjačem, sa po pet brzina. U pogledu terenskih karakteristika, bitno je istaći da i novi Pajero ima krutu šasiju, jedno od osnovnih obilježja čistokrvnih terenaca, ali i znatno udobniji sistem vješanja, za koji Mitsubishi tvrdi da nudi puno više udobnosti u odnosu na prethodnika. Pajero raspolaže i sa novim sofisticiranim 4WD pogonom, koji zahvaljujući sistemu aktivne stabilnosti, kontrole trakcije i blokade zadnjeg diferencijala racionalnije troši snagu, te omogućava bolju pokretljivost na različitim vrstama podloga. Mada će biti predstavljen u Ženevi, novi Pajero u prodaju će krenuti tek u septembru 2010. godine, po početnoj cijeni od 32.700 eura, na evropskom tržištu.

Datum objave: 05/03/2010
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook