Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Pohod na 999 stepenica
FOTO GALERIJA (8)

Range Rover akrobacija u Kini

Pohod na 999 stepenica

U julu mjesecu prošle godine, profesionalni akrobatski vozač Terry Grant je „lansirao“ Jaguar E- pace u vazduh i napravio „loop“ odnosno okret u zraku za čitavih 360 Stepeni oko uzdužne ose.

Ispostavilo se da to nije bio vrhunac ludosti koje možete napraviti sa automobilom, pa je Range Rover odlučio da napravi nešto još luđe. Jaguarov Racing team je ustupio svog test-vozača Ho Pin Tunga da vozi ovaj put po planini i to po stepenicama, a kao vozilo za taj poduhvat je izabran Range Rover Sport PHEV. Plan je bio popeti se automobilom na „Heavens Gate“ u Kini i to preko 999 stepenika! Ovaj luđački plan je izgledao neizvodljiv, naročito ako uzmemo u obzir da je nagib tog „stepeništa“ ravnih 45 stepeni, pa nije bilo prostora za bilo kakvu grešku. U slučaju da vozilo izgubi kontakt sa podlogom na bilo kojem dijelu staze, završilo bi na samom dnu zajedno sa vozačem. A da bi uopšte došao u priliku da to sve uradi, Ho Pin Tung je benzinsko-električni Range Rover RR Sport P400e prvo odvezao cestovnim usponom dugim 11.3 km poznatim pod nazivom „The Dragon Road“ u pokrajini Tianmen.

 

 

Vožnja kroz  99 zavoja  prema početku stepeništa je bila turistička u poređenju sa zadatkom koji ga je čekao. Uspio je u svom naumu i popeo Range Rover na vrh i na kraju izjavio:“ Imam iskustvo u trkama Formule E, Formuli 1 i pobijedio sam na 24 H Le Mans trci, ali ovo je bila najzahtjevnija vožnja sa kojom sam se u životu susreo!“ A kada pogledate video, jasno vidite strah čak i na njegovom licu i jasno Vam je zašto je ovaj poduhvat nazvan „Dragon challenge“...http://youtu.be/SqI19Wr6iOM

Datum objave: 13/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook