Naslovna > Automobili > Kia > Venga > Pohvala nakon supertestnih 100.000 km

Kia Venga

Pohvala nakon supertestnih 100.000 km

Među svih 97 vozila, koje su u Auto Bildu od 2000. testirali na 100.000-kilometrskom testu, Kia Venga je na “vječnoj listi” zauzela drugo mesto, što je svrstava među najpouzdanije i zadovoljavajuće modele na tržištu...
style="text-align: justify;">  
Jedna od najuglednijih automobilističkih revija na svijetu, njemački Auto Bild je Kijinog monovolumena Vengu nakon zaključenog super testa i pređenih 100.000 kilometara označio kao “san svakog kupca.” Nakon dvogodišnjeg testiranja Venge s 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom i EcoDynamics varijantom (start/stop sistem), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku prijatnu kabinu, visok položaj sjedenja, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho djelovanje motora u gradskoj vožnji.
 
 
 
 
Tokom testa Vengin motor nije zahtijevao nikakvo dolijevanje ulja između servisnih intervala, mjenjač je sasvim pouzdan i vozilo je nakon dvije godine i 100.000 km još uvijek koristilo prvobitne kočione pločice i diskove. Rastavljanje Kia Venge i njenih brojnih dijelova uz pomoć stručnjaka DEKRA-e otkrilo je tek jedan nebitan kvar – napuknutu prednju maglenku čija zamjena košta manje od 60 eura. Među svih 97 vozila, koje su u Auto Bildu od 2000. testirali na 100.000-kilometrskom testu, Kia Venga je na “vječnoj listi” zauzela drugo mesto, što je svrstava među najpouzdanije i zadovoljavajuće modele na tržištu. U zaključku 6-stranog članka u Auto Bildu su o Vengi napisali: “Besprijekorna Kia Venga radi li radi, sasvim pouzdano i bez primjedbi. Praktična Kia dostiže rezultat snova i njen jednostavan pristup do najsavremenijih tehnologije je postavlja za uzor svima – ono čega nema unutra, ne može se ni pokvariti.”
Datum objave: 30/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook