Naslovna > Automobili > Toyota > Land Cruiser > Pojačana snaga i tehnička podrška

Toyota Land Cruiser

Pojačana snaga i tehnička podrška

Toyota Land Cruiser je od sada dostupna sa novim dizelskim agregatom i dodatnim tehnološkim paketom asistencije vozaču...

Kao i odlazeći model, restilizovanu Toyotu Land Cruiser pokreće 2,8-litarski četvorocilindarski turbodizelaš, ali njegova jačina je porasla sa 176 KS i 450 Nm obrtnog momenta na 204 KS i 500 Nm. Prema tvrdnjama Toyote, dodatni „konji“ su smanjili vrijeme ubrzanja od nule do 100 km/h za 2,8 sekundi, tako da vrijeme za dostizanje „stotke“ sada iznosi 9,3 sekunde.

 

 

Svaka varijanta restilizovane Toyote Land Cruiser standardno dolazi sa mahaničkim sistemom pogona na sva četiri točka, mjenjačem sa niskim otporom i centralnim diferencijalom sa mogućnošću blokade. Komercijalna varijanta se može dobiti sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok je punički model dostupan isključivo sa šestostepenim automatskim mjenjačem.

 

Toyota je pojednostavila strukturu opreme Land Cruisera, ograničavajući liniju na samo dvije varijante.

 

 

 

Ulazna varijanta Active dostupna je kao model sa dugim ili kratkim međuosovinskim razmakom, astandardno se isporučuje sa 17-inčnim aluminijumskim naplacima, električnim retrovizorima sa grijačima, krovnim  nosačima, tempomatom, klima uređajem i otključavanjem i startovanjem vozila bez upotrebe ključa. U kabini se nalazi unaprijeđena verzija osmoinčnog infotaiment sistema, koji prema riječima proizvođača donosi novi softver i novi adaptivni ekran koji vlasnicima omogućava da daju prednost svojim najčešće korištenim funkcijama. Kao i prethodna verzija nudi podršku za Apple CarPlay i Android Auto.

 

 

 

 

Varijanta Invincible je dostupna samo kao verzija sa petoro vrata, sedam sjedišta i dugačkim međuosovinskim razmakom, a tu je i niz kozmetičkih, praktičnih i tehnoloških poboljšanja. Nadogradnje u odnosu na početni model uključuju 19-inčne aluminijumske naplatke, LED prednja svjetla, osvjetljenje zadnjeg dijela vozila i bočnih stepenica. U kabini kupci dobijaju par električno podesivih grijanih i ventiliranih prednjih sjedišta, kožne presvlake, troozonsku klimu, grijana zadnja sjedišta i vrhunski JBL audio sistem sa 14 zvučnika. Invincible varijanta takođe posjeduje unapređenja šasije i pogonskog sklopa kako bi se omogućila bolja vožnja u terenskim uslovima. Tu nalazi adaptivni vazdušni ovjes, zadnji diferencijal sa blokadom, centralni diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i unaprijeđeni selektor načina vožnje sa funkcijom „puzanja“ po stjenovitom terenu.

 

Kao dio nadogradnje, Toyota takođe nudi i opcionalni Black Pack za Land Cruiser Invincible koji mijenja standardnu rešetku hladnjaka, retrovizore, okvire zadnjih svjetala, bočne lajsne i zadnje vanske dodatke za posebne u crnoj boji. Prozirna zadnja svjetla su takođe uključena u paket, dok su crni aluminijumski naplaci opcionalni dodatak. Na kraju, ovaj paket za unutrašnjost nudi oblogu u crnoj boji za centralnu konzolu i tunel.

 

Prve isporuke se mogu očekivati u oktobru, a cijene će se formirati u zavisnosti od tržišta.

Datum objave: 03/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook