Naslovna > Automobili > Volkswagen > Touareg > Pojačanje iz ABT-a
FOTO GALERIJA (9)

VW Touareg V8 Diesel by ABT

Pojačanje iz ABT-a

Za zahtjevnije vozače kojima standardne performanse Touaregovog V8 agregata nisu dovoljne tunerska kuća ABT nudi rješenje....

 

Aktuelna generacija popularnog Volkswagenovog SUV-ja Touareg predtavlja kraj jedne ere kao posljednji model sa dizelskim V8 agregatom. Predstavljen na tržištu u martu prošle godine kao jeftinija alternativa Audijevom Q7 i Bentley Bentayaga Diesel, sa navedenim modelima dijeli identičan četvorolitarski agregat, koji mu isporučuje odličnu vučnu snagu sa obrtnim momentom od 900 Nm. Ukoliko iz nekih razloga pojedinim kupcima ovakav omjer snage nije dovoljan, njemačka tunerska kuća ABT će ih obradovati pojačanjem od čak 970 Nm obrtnog momenta i jačinom od 493 KS naspram serijskih 416 KS. Ukupne performanse dobijene ovim pojačanjima ova tunerska kuća iz Kemptena nije objavila, ali vjerovatno postiže ubrzanje od nule do 100 Km/h za nijansu manje od standardnih 4,9 sekundi u šta ne treba sumnjati  jer  se ipak radi o dodatnih 77 KS i 70 Nm obrtnog momenta.

 

Zainteresovanim kupcima kojima je cijena ovog  V8 modela  na njemačkom tržištu u iznosu od 89,825 eura previsoka, ABT je takođe pripremio „jeftiniju“ varijantu Touarega. Naime, ova tunerska kuća nudi Touareg sa V6 TDI pogonskim agregatom pojačanim sa fabričkih 282 KS i 600 Nm na 326 KS i 650 Nm obrtnog momenta, a još jedan paket nadogradnje za ovaj trolitarski turbodizelski agregat bi trebao biti predstavljen početkom ove godine. Pored izmjena na pogonskog jedinici, ABT je serijske naplatke zamijenio posebnim 22-inčnim aluminijumski naplatcima u crnoj i sivoj boji. Naravno, u ponudi su i naplatci drugih oblika i boja, apored raznih opcionalnih dodataka na karoseriji i enterijeru izdvajaju se LED svjela integrisana u vrata koja prilikom otvaranja projektuju logo kompanije ABT na pod.

Datum objave: 08/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook