Naslovna > Auto moto sport > Pol pozicija za Hamiltona

F1

Pol pozicija za Hamiltona

Uoči sutrašnje utrke za VN Mađarske u današnjim kvalifikacijama odličnu formu osvajanjem pol pozicije potvrdio je Lewis Hamilton

Lewis Hamilton je blistao u današnjim kvalifikacijama za utrku VN Mađarske. McLarenov je vozač bio uvjerljiv i, kako sam kaže, nove komponente i ideje s kojima je ekipa stigla u Mađarsku očito dobro funkcionišu. O tome koliko je Hamilton brži od ostatka pogona najbolje govori njegova prednost od pune 4 desetinke. 

 

Drugo mjesto pripalo je Romainu Grosjeanu dok je treći bio Sebastian Vettel, obojica unutar 5 stotinki sekunde.Ferrari je u Mađarskoj u drugom planu, iza kompletnih postava Red Bulla, McLarena i Lotusa, pa je Fernando Alonso uspio zabilježiti tek 6., a Felipe Massa 7. najbolje vrijeme. Top 10 zaokružuje dvojac iz Williamsa u poretku Pastor Maldonado, Bruno Senna.Potpuni debakl u Mađarskoj na kvalifikacijama su doživjeli vozači Mercedesa. Uspjeli su se, doduše, probiti u Q2, ali to je bio kranji domet, a 13. startno mjesto Nice Rosberga odnosno tek 17. Michaela Schumachera nisu razlog za zadovoljstvo niti optimizam.

Datum objave: 28/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook