Naslovna > Vijesti > Polo u potpuno drugačijem izdanju

Volkswagen

Polo u potpuno drugačijem izdanju

Iako je peta generacija popularnog kompaktnog automobila svoga nasljednika dobila još 2017. godine, danas imamo priliku da vidimo pravu automobilsku zvjerku sa 420 ks...

Ovaj model je prilično skromnih dimenzija i sama težina vozila je nešto manja, pa se ispod poklopca motora uglavnom nalaze nešto slabiji agregati, koji su sa druge strane sasvim dovoljni za većinu korisnika. Ipak, Polo R WRC se može pohvaliti dosta snažnijim agregatom zapremine 2,0 litra, koji razvija 220 ks i 475 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što predstavlja i više nego solidne performanse za ovako mali automobil. Tjunerskoj kući Wimmer ta se cifra izgleda nije dopala, pa su njeni inženjeri odlučili izvući još više snage iz pomenutog motora.

 

Uz brojne modifikacije, koji uključuju unaprijeđen turbo-punjač, modifikovanu pumpu visokog pritiska i usisnike vazduha i mnoge druge dorađene elemente, zaključno sa optimizovanim softverom, Polo će moći da prkosi mnogo opasnijim konkurentima. Pogonska jedinica sada je u stanju da isporuči 420 ks i 651 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu će modifikovana verzija posjedovati maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Datum objave: 12/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook