Naslovna > Teme > Ponovo oborio prodajni rekord

Seat

Ponovo oborio prodajni rekord

SEAT je na globalnom nivou u periodu od januara do septembra ove godine oborio prodajni rekord. Od januara, španski proizvođač automobila isporučio je 415.600 automobila širom svijeta, što je za 17,1% više nego u istom razdoblju prošle godine (354.900). Ovaj rezultat je najbolji rezultat ikada u povijesti SEAT - a, te je čak veći od rekordnog rezultata napravljenog u periodu od januara do septembra 2000. godine (394.400 prodanih automobila). Prodaja SEAT-ovih vozila od prošlog mjeseca je u padu nakon ogromnog porasta u julu i augustu od blizu 40%. Razlog leži u činjenici implementiranja WLTP regulacija koje u Evropskoj uniji od 1. septembra stupaju na snagu...

Potpredsjednik SEAT-a za marketing i prodaju, Wayne Griffiths, ističe da je prodaja do
septembra za SEAT rekordna i ponovo stavlja SEAT u poziciju najbrže rastućih automobilskih brendova u Evropi, te dodaje: "Kao šti setem o utu smo ou o efekata WLTP procesa koji je snažno pojačao isporuke automobila u julu i augustu. Posljednji kvartal će biti izazov, jer će WLTP uticati na broj registriranih vozilau Evropi. Ipak, tri mjeseca pred kraj 2018-te godine, mi smo na putu postizanja najvećeg volumena prodaje u povijesti SEAT-a ". Isporuka španskog proizvođača automobila porasla je od Januara do Septembra kao rezultat
zamaha prodaje na glavnim evropskim tržištima, koja su većinom zabilježila dvocifreni rast. Njemačka, SEAT-ovo vodeće tržište, isporučila je 90,400 automobila (+ 22.8%), te postigla najbolji povijesni uspjeh.

 

Španija, kao domaće tržište, slijedi sa drugim najvećim brojem prodanih vozila (85.900vozila; + 16.5%). Modeli Leon i Ibiza dijele prvo i drugo mjesto kao najprodavaniji cars u ovoj zemlji. Nadalje, s povećanjem prodaje od 14.1% (50,500 jedinica) Velika Britanija, postavljajući i sopstveni rekord u prodaji, zaokružuje tri najbolja tržišta kompanije. Od januara do septembra, rezltati su bili sjajni iu Francuskoj, gdje je prodaja SEAT vozila rasla za 27.7%, a isporučeno je 23.400 vozila. Ostala velika tržišta kao što su Austrija (16,000 vozila, rast od 16,8%) i Švicarska (8,400 vozila, rast od 11,7%) su također oborili prodajne rekorde. Zabilježen je plus iu Poljskoj (10,300, rast od 24.2%), Belgiji (8,000, rast od 37.2%) i Portugalu (7,900, rast od 23.7%), što je uveliko doprinijelo pozitivnim rezultatima brenda.

 


SEAT se squeezes za nastavak rasta
U proteklim sedmicama, SEAT je otrkio dva nova modela koja će doprinijeti rastu brenda u 2019. godini. Model Tarraco koji kompletira SUV ofanzivu brenda zajedno sa Aronom i Atecom, dok drugi otkriveni model Arona TGI predstavlja prvo SUV vozilo na plinski pogon. Prodaja oba modela počinje pred kraj ove godine i pridružuju se modelu CUPRA Ateca, novom sportskom SUV-u i prvom vozilu lansiranom iz CUPRA brenda, pažljivo dizajniranom da zadovolji potrebe za sportskom, ali i zažodnom, ali i zažodnom. Model CUPRA Ateca će u narednim sedmicama biti lansirana na tržišta.

Datum objave: 13/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook