Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Ponovo primjećen robusni terenac

Mercedes-Benz G-Klasa 4X4

Ponovo primjećen robusni terenac

Da Mercedes radi na kreiranju nove generacije terenca 4X4 G-Klase, poznato je od ranije a sada smo u mogućnosti da vidimo najnovije špijunske fotografije, koje otkrivaju nove detalje...

Prije gotovo godinu dana prvi put smo primjetili da njemački proizvođač automobila radi na novoj generaciji robusnog terenca. Dok smo u martu ove godine vidjeli prve špijunske fotografije testnog automobila na stazi u Nurburgringu, a sada je došlo vrijeme za nove slike sa iste staze, koje pokazuju da je ovaj model u fazi završnih radova. Najnovije fotografije prikazuju testni model bez kamuflaže, što nam odmah govori da posao priveden kraju. Međutim postoje određeni segmenti koji još uvijek čekaju svoju završnu verziju, prije svega lukovi točkova, koji su na prethodnim špijunskim slikama bili prekriveni kamuflažnom folijom, a sada su prekriveni samo crnom trakom.

 

 

 

 

 

 

Isti slučaj je i sa nosačem rezervnog točka u punoj veličini, koji se nalazi na zadnjem dijelu automobila, ali ovdje ne treba očekivati neke velike izmjene. Pored stražnjeg, na ovom modelu vidljiv je i krovni nosač, što je karakteristično za terence, dok je karoserija prototipa sa slike je završena u mat zelenoj boji, pa ovaj automobil daje pomalo vojnički izgled. Takođe važno je i napomenuti da prototip sa slika ima aerodinamičnije bočne retrovizore u odnosu na onaj koji je u martu ove godine špijuniran na poznatoj stazi. Jedna od najvažnijih postavki svih automobila, a naročito 4X4 terenaca je pogonski sklop, ali nažalost za sada  nemamo zvaničnih informacija o ovome.

Pretpostavka je da će u početnoj verziji u ponudi biti  4,0-litarski twin-turbo motor, mada ostaje da se vidi hoće li on biti u standardnom obliku G550 (G500 u Evropi) ili će biti dorađen za potrebe ovog modela. U bazičnom obliku V8, 4-litarska, pogonska jedinica daje 416 „konjskih snaga“610 Nm, što možda neće biti dovoljno za neke terene. Međutim, postoji neslužbena informacija  da ćemo ispod poklopca motora vidjeti AMG-ov podešeni 4.0-litarski, V8 agregat sa 577 KS  i 850 Nm, mada trenutno nema zvanične potvrde. Nema podataka ni o tome kada će ovaj model biti dostupan u autosalonima, ali pretpostavlja se da bi se to moglo desiti kasnije ove godine, dok bi  IAA Mobility sajam automobila u Minhenu, koji se održava sljedećeg mjeseca, mogao biti mjesto zvanične premijere. Takođe nema podataka ni o cijeni ovog automobila.

Datum objave: 12/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook