Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLC > Popularni crossover debituje prvog juna

Mercedes GLC

Popularni crossover debituje prvog juna

Špijunski snimci su otkrili da će biti lansirane dvije AMG verzije. Trebali bismo saznati više o vrućim verzijama u narednim mjesecima kada će C-Klasa dobiti tretman "53" i "63".

Sa novom C-klasom u karoseriji limuzina i karavan, Mercedes sada privodi kraju radove na ekvivalentnom crossoveru. Prema njemačkom izvještaju MB Passion-a, obnovljeni GLC bi očigledno trebalo da stigne 1. juna. Isti izvor takođe pruža neke sočne sitnice o tehničkim specifikacijama, uključujući upravljanje zadnjim točkovima pod maksimalnim uglom od 4,5 stepena. To će smanjiti krug okretanja na 10,8 metara. Osim toga, saznajemo da će GLC rasti u veličini i dostići 4,72, dok prethodni model ima 4,65 metara u dužinu. Međuosovinsko rastojanje kompaktnog crossovera će biti rastegnuto za 15 mm, a kapacitet tereta će porasti za 50 litara na 600 litara.

 

 

Na ničije iznenađenje, GLC će u suštini prenijeti visokotehnološku kabinu C-Klase, ali će ekrani biti smješteni malo više. Produženo međuosovinsko rastojanje će otključati dodatni prostor za noge putnicima pozadi u poređenju sa prethodnim modelom, što je bio slučaj i sa limuzinom i karavanom. Prema istom izvoru, Mercedes će u Evropi lansirati GLC sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem sa 48-voltnim, blago hibridnom tehnologijom i električnim motorom od 23 KS. U planu su tri plug-in hibrida, dva sa benzinskim motorima (300e i 400e) i jedan sa dizel motorom (300de). Svi će imati 4Matic pogon na sva četiri točka kao standard i električni domet od više od 100 kilometara u WLTP ciklusu. Vlasnici će moći napuniti bateriju PHEV-a do 60 kW.


Za razliku od C-Klase sa svojom linijom od samo četiri cilindra, GLC će i dalje nuditi snagu od šest cilindara. To će biti uljni gorionik koji ide pod kodnim imenom OM 656M i imaće preko 300 konjskih snaga. Što se tiče benzinskih agregata u ponudi će biti sa 204 KS i 258 KS, dok će dizelaši imati 194 KS i 265 KS. Nakon svjetske premijere 1. juna, novi Mercedes GLC će biti u prodaji u Evropi u septembru. Očekuje se da će američka verzija stići kasnije.

Datum objave: 01/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook