Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Popularni sportak uskoro i s manuelnim mjenjačem

Toyota GR Supra

Popularni sportak uskoro i s manuelnim mjenjačem

Lako prepoznatljiva, zahvaljujući novoj oznaci „Supra” crvene boje, nova varijanta sportskog automobila s ručnim mjenjačem iz asortimana GAZOO Racing nepogrešivo je istinska Toyota GR Supra, a kao bonus donosi poželjne stavke koje su uistinu čiste, jedinstvene i posebne...

Kupci i zaljubljenici u Toyota GAZOO Racing sportske automobile rekli su šta žele, a Toyota ih je poslušala. Uskoro dolazi Toyota GR Supra s potpuno novim manuelnim mjenjačem izrađenim po mjeri. Posebno osmišljena da udovolji zahtjevima i najizbirljivijih vozača, nova Toyota GR Supra s ručnim mjenjačem projektovana je tako da svim zaljubljenicima pruži nešto najbliže DNK-u  istinskog GAZOO Racinga, što će poboljšati iskustvo u vožnji.

 

 

 


GR Supra je do sada koristila ZF 8HP 8-brzinski automatski mjenjač, tvrdeći da je kompaktan, lagan i snažan, a njegov položaj precizno proračunat kako bi pomogao u optimizaciji ukupnog centra gravitacije. Supru pokreće 2-litarski četvorocilindarski agregat sa turbo punjenjem, sa 255 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Kompaktan i lagan, dimenzije ove pogonske jedinice mu omogućavaju da se smjesti daleko pozadi u motornom prostoru, pomažući GR Supri da postigne gotovo savršen balans težine.

Datum objave: 15/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook