Naslovna > Auto moto sport > Popularni vozač prodao još jedan automobil

Hamilton

Popularni vozač prodao još jedan automobil

Višegodišnji prvak Formule 1 iz Velike Britanije prodao je još jedan od svojih automobila, a riječ je o Pagani Zondi koju je platio veoma skupo prije par godina...

Jedan od najpopularnijih vozača najbržeg cirkusa na svijetu koji je čak 7 puta završavao na prvoj poziciji u posljednje vrijeme preuređuje svoj vozni park. Mediji iz svijeta Formule 1 prenose da je Britanac prodao svoj superautomobil Pagani Zonda kojeg je 2015. godine kupio za solidnih 1.5 miliona eura. Takođe isti model došao je u centar javnosti kada je Hamilton bio učesnik saobraćajne nesreće vozeći se njime. Performanse ovog automobila su impresivne, pa se tako ispod poklopca motora nalazi 7.3- litarski atmosferski V-12 pogonski sklop sa 760 konjskih snaga i 780 Nm obrtnog momenta. Konkretan razlog prodaje ljubičaste Zonde nije poznat, ali sigurno je da Britancu nije zatrebalo novca.

 

 

 

 

 

Uzrok bi se mogao pretpostaviti na osnovu izjave od prije: „Zonda je užasna za vožnju! Među automobilima koje posjedujem, to je auto s najboljim zvukom, ali što se tiče upravljanja je najgori“. Prilikom ove izjave višegodišnji F1 prvak dodao je da osim  modela Mercedes EQC, više ne vozi ni jedan svoj automobil, a taj spisak je dugačak i impresivan. 

Datum objave: 29/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook