Naslovna > Automobili > Porsche > 918 > Porsche 918 Spyder pod svjetlima reflektora

Sajam automobila u Frankfurtu

Porsche 918 Spyder pod svjetlima reflektora

Oni koji žele da posjeduju ovaj automobil,moraće da budu izuzetno brzi. Naime, njegova proizvodnja biće ograničena na samo 918 primjeraka...

Nasljednik Porscheovog modela Carrere GT konačno je predstavljen! Serijska izvedba modela 918 Spyder zablistao je pod svjetlima reflektora na oduševljenje mnogih prisutnih. Ovaj model biće ograničen na tek simobličnih 918 primjeraka, pa će svi oni koji ga žele imati u svom vlasništvu, morati biti izuzetno brzi.

 

Ovaj model pokretaće plug in hibridni sistem, koji će da bude sastavljen od 4,6 litarskog,  atmosferskog V8 motora, te dva elektromotra koji će da budu raspoređeni na dvije osovine. Benzinska jedinica biće u stanju da razvija 608 „konja“, dok će dva elektromotra da pružaju dodatnih 286 KS. Kada se sve to izračuna, ovaj automobil će da postiže impresivnih 887 „konja“.

 

Kao takav uparen je sa 7-stepenim automatskim mječanjem. Ukoliko koristite E-Power način rada, automobil može da ubrza do „stotke“ za nešto manje od sedam sekundi, a krajnja brzina iznosi 150 km/h. Međutim, kada oslobodite pun hibridni potencijal, do stotke će vam biti potrebne samo 2,8 sekundi, dok će krajnja brzina da bude nevjerovatnih 345 km/h.

 

Iako ima odlične performanse, 918 Spyder troši samo 3 do 3,3 litre na pređenih 100 kilometara. Zaista zvuči nevjerovatno, zar ne?

Datum objave: 12/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook