Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Porsche otkrio Cayman E-Volution Prototype

Porsche

Porsche otkrio Cayman E-Volution Prototype

Porsche je na EV Symposiumu otkrio Cayman E-Volution Prototype

Na EV Symposiumu u Stuttgartu Porsche je izložio potpuno električni automobil nastao na bazi modela 718. Otkriva to i oznaka Cayman E-Volution...Prema prvim objavama cijeli je projekt zasnovan na prošloj a ne trenutno aktuelnoj generaciji Caymana.
Objavljeno je da električni Cayman iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za impresivnih 3,3 sekundi što je bolje od onoga što Cayman sa standardnim SUS motorom može ostvariti.

 


Za sada set baterija omogućava autonomiju od 200 km što u odnosu na trenutno ponudu EV automobila nije loše.
Cayman E-Volution neće ići u serijsku proizvodnju jer zapravo predstavlja poligon za razvoj. Stečena znanja će se iskoristiti na modelu Mission E koji će imati znatno veću autonomiju – približno 500 km.
Na osnovu svega može se zaključiti da Porsche, kao uostalom i svi drugi proizvođači automobila,na meti imaju američku Teslu koja je trenutni svjetski broj 1 u klasi električnih vozila.
Da bi odgovor na Teslu bio adekvatan Porsche će u saradnji sa Audijem, BMW-om, Mercedes-Benzom i Fordom diljem Evrope postaviti brze punjače koji će 80% kapaciteta baterija moći obnoviti za svega 15 minuta...

 

Datum objave: 10/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook