Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Porsche Panamera Sport Turismo spremna za Pariz Motor Show

Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo spremna za Pariz Motor Show

O karavanskoj izvedbi Porsheove limuzine već se pričalo početkom godine. S pojavom nove generacije došla je potvrda da je sve spremno za oktobar mjesec.

Uvođenjem u proizvodnju limuzine i SUV vozila Porsche je prekršio neke stare zavjete koji. Očigledno, sa današnjim vremenima nemaju previše zajedničkog. Prodajni rezultati, širenje pogona i upošljavanje novih radnika najbolji su pokazatelji da su planeri strategije bili u pravu iako je veliki broj tradicionalista bio protiv.
Najava karavanske verzije označene kao Sport Turismo desila se u vidu koncepta 2012. godine.

 

Od tada do danas ispitivane su reakcije potencijalnih kupaca. Obzirom da je upaljeno ''zeleno svjetlo'' za proizvodnju slobodni smo zaključiti da su reakcije odlične. Uostalom, na zapadnom tržištu uvijek dobro išla prodaja karavana. Što se Passata i Audija A6  tiče postoji podatak da se proda 80% karavana dok preostalih 20% otpada na klasični limuzinski oblik.
Ponuda motora, mjenjača i paketa opreme bit će ista kao na limuzinskoj Panameri.
Vijest je upravo potvrdio Dr Gernot Dollner, direktor proizvodnje koji je tom prilikom rekao da će puna proizvodnja i komercijalizacija početi ubrzo poslije premijere u oktobru.

Datum objave: 27/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook