Naslovna > Auto moto sport > Porsche pobjednik 24-satne trke u Le Mansu

Porsche

Porsche pobjednik 24-satne trke u Le Mansu

Stuttgart, 20.6.2017 – Iako se činilo da je za vozače hibridnog Porsche 919 Spyder, Novozelandžanine Earl Bamber i Brendon Hartley i Nijemca Timo Bernhard, izgubljena 24-satna trka u Le Mansu, uslijedio je dramatičan preokret trke i nemoguće se ostvarilo: Nakon bespoštedne utrke, samo dva od šest prototipa klase LMP1 stigla su do cilja. Najviše sreće imao je na kraju hibridni LMP1 Porsche 919 Spyder koji je Porsche po 19. put doveo do trijumfa na Le Mansu, i to treći put za redom.

Stuttgart, 20.6.2017 – Iako se činilo da je za vozače hibridnog Porsche 919 Spyder, Novozelandžanine Earl Bamber i Brendon Hartley i Nijemca Timo Bernhard,  izgubljena 24-satna trka u Le Mansu, uslijedio je dramatičan preokret trke i nemoguće se ostvarilo: Nakon bespoštedne utrke, samo dva od šest prototipa klase LMP1 stigla su do cilja. Najviše sreće imao je na kraju hibridni LMP1 Porsche 919 Spyder koji je Porsche po 19. put doveo do trijumfa na Le Mansu, i to treći put za redom.

 

„Sa trećom pobjedum u nizu,  Porsche je ostvario svoj san. Čak i način na koji je ostvarena ova treća pobjeda u nizu je poseban. Ponosan sam što je ekipa Porschea unatoč dugog trajanja popravke nastavila da se bori. Ovaj uspjeh je takođe postignut zahvaljujući moćnoj E-Performance i inovativnoj hibridnoj tehnologiji “ rekao je Michael Steiner,  predsjednik Uprave za Razvoj i Istraživanje Porsche AG.

Datum objave: 20/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook