Naslovna > Teme > Porsche ponovo bilježi rekordnu prodaju

Porsche

Porsche ponovo bilježi rekordnu prodaju

Stuttgart, 10.5.2017- Porsche AG bilježi impresivan rezultat za početak godine: u prva tri mjeseca 2017.godine zabilježeno je povećanje operativnih rezultata, prihoda i isporuka vozila, kao i broja zaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.

Pozitivan trend odrazio se i na profitnu maržu koja je porasla sa 16.7 na 17.6 posto.  Operativni rezultati porasli su u prvom tromjesečju 2017.godine  za 8 posto na 967 miliona eura, dok prihod iznosi 5,5 milijardi eura  (porast od 2 posto). Kada je u pitanju broj broj isporuka vozila, zabilježen je plus od  7 posto, što je rezultiralo sa 59,689 prodanih jedinica. Istovremeno,  broj zaposlenih je porastao za 13 posto (28,249).

“Naš uspjeh je zasnovan na izuzetno atraktivnoj ponudi fascinirajućih modela”, rekao je Oliver Blume, Predsjednik Izvršnog odbora  Porsche AG. “Nova Panamera je jako dobro prihvaćena  od strane kupaca.  Modeli poput Panamera Turbo S E-Hybrid dokaz su da elektromobilnost i vrhunske sportske performanse nisu kontradiktorni koncepti u Porscheu. Konstantno unapređujemo digitalizaciju. Kombiniramo tradicionalni duh sa snagom novih tehnologija- sa jednim jasnim ciljem:  razviti Porsche u vodećeg provajdera rješenja digitalne mobilnosti u premium segmentu automobila”.

Pored digitalizacije vozila, kompanija je fokusirana i na druge digitalne proizvode, područja poslovanja i procese.  “Potrebna je identifikacija i procjena novih trendova”, rekao je Lutz Meschke, zamjenik Predsjednika Izvršnok odbora i član Izvršnog odbora za Finasije i IT u Porsche AG . “Blagovremenim pristupom savremenim tehnologijama koje su od značaja za budućnost dajemo znatan doprinos budućem  rastu. Stoga planiramo dodatne aktivnosti u Silicon Valley-u, kao i na području Azije”, dodao je Meschke.

 

 

 

Datum objave: 11/05/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook