Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Porsche priprema električni karavan

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche priprema električni karavan

Porsche će uskoro proširiti ponudu modela Taycan sa novom varijantom Cross Turismo Estate, a najnovije špijunske fotografije prikazuju njegov izgled...

Za razliku od koncepta Porsche Mission E Cross Turismo sa ženevskog sajma automobila iz 2018. godine, serijski Taycan karavan će imati identičan dizajnerski stil kao i standardni limuzinski model. Robusne obloge karoserije i pseudo-SUV stav neće biti dostupni, a Porsche je umjesto toga novi model predstavio kao elegantni shooting brake.

 

 

Prednji dio ovog testog modela je identičan kao i kod limuzinskog Taycana sa parom elegantnih LED svjetlosnih jedinica postavljenih u „očne duplje“. Priključak za ponjenje takođe nije mijenjao svoje mjesto i još uvijek se nalazi iza prednjeg lijevog točka.

 

Međutim, situacija od B-stuba prema nazad je drugačija, gdje se krovna linija proteže cijelom dužinom automobila, po ugledu na Panameru Sport Turismo. Očigledno je da će korist od ovoga imati veća praktičnost vozila, sa očekivanim povećanjem prostora za glavu na zadnjim sjedištima u odnosu na standardni model.

 

 

 

Uprkos kozmetičkim izmjenama, Cross Turismo će ostati na Taycanoivim pogonskim opcijama. Početna varijanta pod oznakom 4S će imati 79 kWh bateriju i dva elektromotora koji isporučuju kombinovano 435 KS.

 

Verzije Turbo i Turbo S će imati veću bateriju od 93 kWh i svaki će imati značajan porast performansi. Oba automobila razvijaju 626 KS u normalnim radnim uslovima, ali sa odabranom Porscheovom funkcijom overboost Turbo dostiže 680, a Turbo S 761 KS.

 

 

Cross Turismo je naredni korak u ambicioznoj Porscheovoj„ofanzivi“ na tržište električnih vozila. Ovaj model će u stopu pratiti električna verzija bestselera kompanije, modela Macan. Taycan Cross Turismo se prema informacijama proizvođača može očekivati tokom 2022. godine.

Datum objave: 06/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook